4/B Sözleşmeli İmam-Hatiplere sözleşme fesih konusu hakkında iyi haber!

4/B Sözleşmeli İmam-Hatiplere sözleşme fesih konusu hakkında iyi haber!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında göreve alınan 4.800 sözleşmeli imam adayı eğitim merkezlerine alındı ve '' Sözleşmelerin fesih edilmesi'' ile ilgili sevindirici haber geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında 4.800 sözleşmeli imam alınmıştı. Görev yerlerinde 15 gün kadar süreyle görev yaptıktan sonra 14 Kasım 2016 tarihinde Türkiye'de Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı 30 ilde bulunan Eğitim Merkezlerinde 4 ay kadar uzun bir süreyle hizmet içi eğitime alınmışlardı. Eğirimlerinin bitmesine 1 aydan az bir süre kaldı. Çoğunun aklında '' Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarısız olursam sözleşmem iptal olur mu?'' sorusu vardı.

Bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre sizleri sevindirecek bu haberi paylaşmak istedik. Haberin detaylarına girmeden önce belirtmek istiyoruz ki, bu mesaj bir imam adayının sözde BİMER'e yaptığı başvuruya verilen cevaptır. Bizler sizlere bu cevabı kelimesi kelimesine aktaracağız. Konu hakkında BİMER'den gelen bu sözde cevabın resmi olarak görselini alıp kısa sürede haberimize ekleyeceğiz. 

İşte o cevap! 

 

                        T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1600633796 sayılı başvurunuz 13.02.2017 tarihinde HİZMET İÇİ EĞİTİM VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

''2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı (SÖZPER-2016-III) sonucuna göre mesleğe kabul edilen personelin  etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla mesleğe hazırlık eğitimi düzenlenmiştir.Eğitimin sevk ve idaresinde "Hizmet Sözleşmesi" hükümlerine göre, "Hizmet Sözleşmesi'nde yer almayan hususlarda ise "Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği"ne göre işlem yapılması kararlaştırılmıştır.  Bu itibarla   kursiyerlerin eğitimin sonucunda sözleşmenin fesih edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Bilgilerinize rica ederim.''

Bir kaç hoca arkadaşımızdan edindiğimiz bilgilere görede sözleşme fesih durumu olmayacak, fakat imam adayının bağlı olduğu müftülük tarafından yeniden hizmet içi eğitim kursuna gönderilmesine karar verilebilir.

Yorumlarınızı alta yazın, sizlerde bu konu hakkında bildiklerinizi yorum olarak iletin, binlerce kişiye bir tutam olsun fayda sağlayalım.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum