6 Kişiye Hayat Veren Annenin Bebeğine Türkiye Sahip Çıktı

6 Kişiye Hayat Veren Annenin Bebeğine Türkiye Sahip Çıktı

Organ bağışı ile 6 kişiye umut ışığı olan Tuğba Dilmeç’in oğlu Kaan için yapılan anne sütü kampanyasına tüm Türkiye ilgi gösterdi.

Bursa'da oturmakta olan 8 aylık hamile 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç, geçen hafta Pazartesi günü akşam evinden tatlı almak üzere dışarı çıkmıştı. Pastaneye yolunda kaldırımda yürüyen hamile kadına, sürücü S.K. kontrolündeki otobüs çarpmıştı. Kadın ağır yaralı olarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, ameliyata alınmıştı. 35 yaşındaki genç kadının bebeği sezaryen doğum ile anne karnından alınmıştı. Beyin cerrahi anne Dilmeç'in beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemesi üzerine Tuğba Dilmeç'in vasiyeti olduğu için karaciğer, kalp, korneaları ve 2 böbreği alınmıştı. 6 hastaya hayat veren anne Tuğba Dilmeç gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kaan bebek doğduğu gün annesi Tuğba Dilmeç, oğlunun adını bile koyamadan hayatını kaybetti. 8 aylık doğduğu için gelişimini tamamlayamadan doğan Kaan, mamayla da beslenemedi. Bebeğin süt ihtiyacını karşılamak için anne sütü kampanyası başlatıldı. Hayat kurtaran annenin bebeğine sütünü vermek isteyen onlarca anne hastaneye koştu. Bebeği emzirmek için tüm Türkiye’den anneler Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi gittiler.

Kaan bebeğin teyzesi açıklama yaptı. 2 haftalık süt ihtiyacının da giderildiğini belirterek, “Bebeğimizin durumu biraz daha iyiye gidiyor. Anne sütünü damla damla alarak, enfeksiyonlara açık olan küçücük bedeni iyileşme sürecine girdi diyebiliriz'' ifadesini kullandı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, Kaan bebek için başlatılan "anne sütü" kampanyasının, Türk halkının yardımseverliğini gösterdiğini söyledi ve anne sütü ihtiyacımız bulunmamaktadır dedi.

1 kilo 800 gram olan Kaan bebeğin kilo kaybının durduğu ve genel sağlık durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi. Kaan bebeğin ailesi ihtiyaç fazlası anne sütünün başka hastanelere gönderilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.