70 Ton Altın Rezervi Bulundu

70 Ton Altın Rezervi Bulundu

Ülkemiz yer altı kaynakları yönünden oldukça zengin bir durumda olsa da bu madenlerin bulunması ve sonrasında çıkarılması işlemleri incelendiğinde oldukça geride kaldığımız söylenebilir. Madenler değerlendikçe ortaya çıkarmak için gereken işlemlerin fiyat

Ülkemiz yer altı kaynakları yönünden oldukça zengin bir durumda olsa da bu madenlerin bulunması ve sonrasında çıkarılması işlemleri incelendiğinde oldukça geride kaldığımız söylenebilir. Madenler değerlendikçe ortaya çıkarmak için gereken işlemlerin fiyatları da artış gösteriyor.

Bu sebeple ülkemizin doğusunda petrol çalışmaları yapılamıyor. Bunun yanı sıra ülkemiz bor madeni yönünden zirvede yer almasına rağmen bunu çıkarıp satamıyor. Bu şartlar altında bulunan yer altı kaynakları da büyük bir sevinç yaşanmasına sebep oluyor. Son olarak Balıkesir’in İvrindi ilçesinde bir altın rezervi keşfedildi. İçerisinde bir miktar gümüşün de bulunduğu rezerv içerisinde toplam 70 ton ağırlığında altın ve gümüş bulunuyor.

Bölgede yapılan araştırmalara uzun bir süre önce başlanmıştı. Uzman ekipleri bölgeye giderek araştırmalar yapmış ve bölgenin altın rezervi konusunda aktif olabileceğini düşünmüştü. Sonrasında günümüzden 3 sene öncesinde dayanan tarihlerde çalışmalar bu alanlarda başladı.

Günümüze kadar aralıksız olarak devam eden çalışmalarda tam 500 adet sondaj yapıldı. Bu sondajlar toplamda 50 bin metreküp civarlarına ulaştı. Bu arama çalışmaları çerçevesinde 3 sene boyunca tam 25 milyon dolar harcama yapıldı. Bu harcama miktarı da bu işlemlerin ne derecede zor ve masraflı olduğunu bizlere gösteriyor. Ancak işlemler sonrasında amaca ulaşıldığında da her şey artık bir anı olarak kalıyor ve başarının keyfi sürülmeye başlanıyor.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan şirket yetkilileri, kendileri için son derece gurur veren bir çalışma olduğunu söyledi. Çalışmaların tamamen Türk mühendisler tarafından yürütülmesinin de ayrıca bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen yetkililer tüm çalışanların şirket bünyesinde olan Türk çalışanlar olduğunu söyledi. Bu alana açık ocak şeklinde yapılacak bir işletmenin 10-15 sene ömrünün olması bekleniyor. Bu süreç içerisinde bölgedeki altın tamamen çıkarılabilecek. Civar köylerden 150 kişiyi de işe alan yetkililer, bu sayede bölgenin kalkınmasına da yardımcı olduklarını belirtti. İşletme tam anlamıyla çalışmaya başladığında da bu seviyelerde bir işe alım daha gerçekleştirileceği belirtildi. Bu çalışmalar çerçevesinde köylülerin sağlığı da ön planda tutulduğu için bölge halkı da bu çalışmalardan gayet memnun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.