Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ: 6. Ay Kontrol Ettirin!

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ: 6. Ay Kontrol Ettirin!

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ bebeklerin dişlerinin ciddi anlamda hassas olduğunu ve süt dişlerinin çok ciddi önem taşıdığını ifade ederek bunun gelecekte alttan gelecek dişler için önemli olduğuna değindi.

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ bebeklerin 6 ay içerisinde dişlerinde bir çok değişimin meydana gelmesinin söz konusu olduğunu, ancak 6. ay bir diş hekimi tarafından bebeğin dişinin ve diş etlerinin detaylı bir şekilde kontrol ettirilmesi gerektiğine değindi.

Uzmanlar 6. ayda yapılacak olan kontrol sonrasında bebeklerin dişlerinin pamuk ile güzel bir şekilde temizlenmesi ve hemen ardından dişlerde varsa bir sorun bunların tedavisinin sağlanması konusunda ifadeler yayınlarken konu ile ilgili olarak dikkatli bir tedavinin sonucunda gelecekte alt taraftan çıkacak ve gelecek olan dişlerin çok daha düzgün çıkmasının söz konusu olduğuna değinildi. Uzmanlar bebeklerin dişlerinin sallanması durumunda ise derhal diş doktorlarına ve çocuk doktoruna haber verilmesinin büyük önem taşıdığına dair ifadelerde bulundu. Bu ifadeler dikkate alındığı taktirde çok daha düzgün diş sağlığına kavuşulabilecek olduğunu unutmamak gerek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.