All on Four Tedavisi Nedir

All on Four Tedavisi Nedir

Günümüzde eksik dişleri tamamlamak amacıyla uygulanan protez diş tedavilerinde pek çok materyal ve yöntem tercih edilebilir.

Doğal dişlerin yerine kullanabilecek, doğal dişlere benzer en uygun alternatifin dental implantlar olduğunun altını çizen Diş hekimi Emre Güneş’e göre implant tedavilerinin lokal anestezi altında ve muayene ortamında gerçekleştirilebilmesi, bu tedavinin en önemli avantajları arasında yer alır.

En genel tanımıyla diş implantları; diş köklerinin yerine koyulan, diş kökünün normal fonksiyonunu yerine getirebilmesine olanak tanıyan titanyum vidalardır. İmplant tedavisinde öncelikle bu vidalar diş köklerinin yerine yerleştirilir. Ardından bu vidaların üzerine protez dişler takılır.

İmplant tedavisi; hastanın kendi dişine en yakın doğal görünümün elde edilebilmesini mümkün kılar.

All on Four Tedavisi Nedir?

Ada Dent Çukurambar Diş Hekimi Emre Güneş All on Four implant tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:

‘All on Four İmplant Tedavisi’; çenesinde aşırı kemik kaybı bulunan, bu yüzden de protez kullanamayan hastalara uygulanan bir tedavidir. Bu tedavi; hastanın yalnızca bir gün gibi kısa bir sürede geçici protezlerine kavuşabilmesine imkan tanır.

İmplant tedavisinde son dönemlerde hızlanan teknolojik gelişmeler, günümüzde hastaların aynı gün protezlerine sahip olabilmelerini sağlayabilmektedir.

Ağzında tek bir dişi bile bulunmayan, kendi dişlerinin tamamını kaybetmiş olan hastaların alt ve üst çenesine dörder adet implant ya da üst çenesine altı, alt çenesine dört adet implant yerleştirilerek, hastaya aynı gün protezleri takılabilir.

İmplantların kemikle kaynaştığı ilk 2-3 aylık zaman dilimi içerisinde hastanın sabit geçici protezlerini kullanması gerekebilir. 2-3 ay tamamlandığında ise hastaya kalıcı sabit protezleri yapılır.

Hastaya uygulanacak implant sayısı, hastanın yaşına, eksik dişlerinin sayısına, çene kemik yapısına ya da aksının uzunluğuna göre farklılık gösterebilir. Hasta; implantların çene kemiği ile kaynaşmasının beklendiği 2-3 aylık zaman dilimi içerisinde genellikle geçici dişlerini kullanır.

İmplant tedavisi, genellikle kanal tedavisi, diş çekimi vb. dental tedavi yaptırabilecek kadar sağlıklı olan hastalara uygulanabilir.

Ancak sağlık durumu iyi olmayan hastalar söz konusu olduğunda öncelikle diş hekimi tarafından kapsamlı tetkik yapılmalıdır. Bu durumda hastanın tıp hekimlerinden genel sağlığının tedavi için uygun olduğuna dair bazı özel onaylar alması gerekebilir.

Çukurambar Diş Kliniği Ada Dent
Kaynak: http://www.adadent.com.tr/allonfour-implant-teknigi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.