Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

ALLAH KATINDA DÜNYA LAŞ GİBİDİR.

ALLAH KATINDA DÜNYA BİR LEŞ GİBİDİR.

Yüce Allah dünyayı yaratığından itibaren bir leş değerinde görmüştür.dünya fani olmasaydı ve değerli olsaydı Allah sevdiği kullarına cennet yapardı.

Her Allahın sevdiği kul,bu dünyada ağır imtihanlara geçip ve büyük müsibetlerle maruz kalmıştır ve kalacaktır.Peygamberler baştan olmak üzere sırayla makam makam kullarının imanına ve gücüne kadar müsibetlerle imtihan etmiştir ve edecektir.

Her imtihan kulun Rabbine daha sıkı bağlanmak ve Allahın mukafatına layık olması ve ona her daim yalvarması ve zikretmesi anlamına gelmektedir.Allah sevdiği kulunu dünyada ağır imtihandan geçirmek, ve o kul'da daha ona bağlanması sebebiyle çektirmektedir.

Dünya o kadar çirkindir ki yüzünü güsterirse bayılıp ellerini herşeyden yıkayıp başın secdede kalkılmiyacak duruma geleceksiniz.

Hz.Musa (a.s)bir gün kavmine ilahi bir nasihatta bulunurken, etrafında tıklım tıklım kavmi onu dinliyor ve birden Hz. Musa yı terketip tepeye tırmaniyorlar.

Hz.Musa (a.s) merak ederek Ya Rab!! Bana izin ver bu kavmim tepeye kaçma sebini öğreneyım diye Allah'tan izin ister;Bundan dolayı Allah ona izin verir ve koşarak kavmine yetiştiğinde, bu kavmin önünde koşan ve yüzünü saklayan bir bayan çok güzel ve cilveli görünür.Bayanın yolunu kesip sen kimsin neyin neyisisin,Bayan yüzünü açıp Hz Musaya çok çirkin yüzünü gösterir .

kadın Ya Musa! Ben dünyayım bak arkamdan çok koşan oldu. sebebi ise, arkamda güzel ve cilveli güründüğüm için beni bırakmiyorlar halbuki çirkin yüzümü güstersem herkes dağılıp kaçacaktır.

işte dünya fani olup çirkinliği sana güzel gelebilir.sen Allah'a dayan ebedi aleme bir hesab yap ve program kur.günlük programına ahiret için ne kadar çalıştığını kaydet.

Bir kaynakta bildirmişler ki,Allah dünyayı yaratığından beri üç kez nazar etmiştir.Dünya kâfirlere cennet müminlere zindandır.Allah dünya'ya değer vereni sevmemiştir.Dünya kâfirlerin annesidir.Ahiret müminlerin Annesidir.Herkes Anneni sever annene koşmalıdır..

İbni mace ruvayetinde hadisi şerif ne güzel anlatmıştır:Hz.Sehl İbnu Sa´d (ra)
Sehl İbnu Sa'd Radıyallahu Anh anlatıyor:Biz (hacc sırasında) Zülhuleyfe'de Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile beraberdik.

O, birden şişkinlikten ayağı havaya kalkmış bir davar ölüsüyle karşılaştı. Bunun üzerine: Şu lâşenin, sahibine ne kadar değersiz olduğunu görüyor musunuz? Nefsimi elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şu dünya, Allah yanında, bunun sahibi yanındaki değersizliğinden daha değersizdir.

Eğer dünyanın Allah katında sivrisineğin kanadı kadar değeri olsaydı, kâfire ondan ebediyen tek damla su içirmezdi buyurdular.
(Kaynak : İbnu Mace Sünen (4110) - Hds :(7247))

Allah sevmediği bu feleği; zalimi,munafığı,zındığı ve kafiri orada barındırır. ve işi gücü devamlı yerinde olup, hayata, lezete,mal, mülke hevese ve nefse kapılıp geçici bir hayat ile vaktini geçirir ve Ahirete ise Acıklı bir azap çektirmekle vaad edilmiştir.

Bundan dolayı her nas akıl sebebiyle ona irade verilmiş üzgür bırakmıştır.ya cennet yada ebedi cehennem annesi olacaktır.Bu asrı lainde herkes nefsine malına tapmış ve Allahı unutmuştur.

Allahın rahmetine gövenip nefsini kendine ilah edilmiş ve sayı bilmeyen kendilerini sapıklığa sürüklemiş ölüm var diyorsun, azap var duyorsun, kur'an-ı çinemeyin duyorsun, Allah büyüktür rahmeti çoktur kalbimiz temizdir diye şeytanlık sözleri hemen hazırda bulunuyor.

Bu dünya'yı ancak geçici bilip, ama yınede sabah akşama kadar bir androit telefonla meşkul olan zavali kimse,tiktok ile akşama kadar meşkul olan,televizyon ve giybetle zamanlarını vakitlerini harcamakta olan kimse,Bu hal nasıl bir azap hazırladığını ve nasıl bir sancı olacağını hiç umrunda değildir.Unutma çok çetin bir azap bizi bekliyor hem dünyada hemde ahirete..

Koyun ayağıyla asılır keçi ayağıyla asılır diye bir söz dillerde dolaşmaktadır.Halbuki bu sözün zıddı olacağını herkes şöphesiz bilmelidir.

Yani bir toplum içinde bir günahkarın akıbeti mutlaka o toplumuda bulacaktır. ve günah işleyen bir kişinin yüzünde, bir memleketin haritada silinmesine sebeb olacağına kitab ve sünnet ile sabittir.

Adam akşama kadar zulüm yaparken,Haşa vekela Allah'a ve Kur'an'a hakaret ederken,sen susup konuşmiyor ve dilsiz şeytan gibi bana dokunmasın diye yeter dersen hak olduğu azap elbete senide bulacaktır.Her müslümanın sırtında bir gürev payı vardır.

Bütün müslüman alemine baktığınızda onların gözlerin ününde günahsız müslümanları kardeşlerimizi katletmekte olduğunu herkes şahit oluyor ve yınede bana dokunmayan yılana bin yaşa diyor.Bu akıbet bu gün onların başında ama yarın ne bilesin ki,kapınıda çalmaya sen mahkum olursun.

Müslümanlar birlik olmayınca,samimi Allah'tan korkmayınca,ve iki yüzlü oynadığı sürece ehli iman olmayanla birlik olduğu sürece,bu kâfirin zülmettiği musalat herkesi mutlaka bir gün bulacaktır. ve din garip gelmiş ve garib da gidecektir.Sonuç hüküm Allahındır.bu leş dünyanın tabusuda Allahındır.Bir gün zafer yıne müslümanların olacaktır.Yaşasın zalime cehennem,Yaşasın mümine cennet...

MEHMED SIDDIK ALADAĞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.