"Almanya’da Türk soykırımı yapılıyor"

"Almanya’da Türk soykırımı yapılıyor"

Türkiye’yi baskı almaya yönelik sözde soykırım kararı alan Almanya’nın bu ülkede işlenen Türk cinayetleri ile halen soykırıma devam ettiği ve insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında yargılanabileceği kaydedildi.

Dün Almanya'da sözde ermeni soykırımı kabul edilince HDP'den destek geldi. TÜRKLERİ soykırımcılık suçuna ortak etmeye çalışan Almanya’nın, bu ülkede işlenen Türk cinayetleri ile kendi istihbarat servisi BNP arasında bağlantıları nedeniyle ‘İnsanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında yargılanabilir. Almanya’da yaşayan Türkler, bazen ‘dönerci cinayeti’ bazen çete savaşları bazen de faili meçhul yangınlarda hayatını kaybetti. 20 Türkün bu şekilde öldüğüne ama arkasında Nazi çeteleri ile Alman İstihbaratı BNP bağlantılarının çıktığına dikkat çeken Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, “Türkleri yakanların kim olduğu ortada. Bu şekilde 20 Nazi cinayeti var. Sistematik olarak Türkleri hedef yapan Almanlar ve Alman derin devletine karşı, Türkiye haklarını aramalı. Bu cinayetler, bir etnik gruba karşı kasıt içeren eylemler olduğu için uluslararası hukuka göre insanlık suçu, soykırım. Buna ilişkin dava açılabilir. Almanya, Türk düşmanlığını tetikliyor, Türkofobi yaratmaya çalışıyor” diye konuştu. Almanya’da öldürülen Türkler’den 8’inin Nazi çetesinin derin devlet bağlantısı deşifre olurken, . Alman istihbaratının yanı sıra, Alman İçişleri Bakanlığı’nın da Nazilerle ilgili bilgileri içeren 25 dosyayı imha ettiği ortaya çıkmıştı.

Karar AİHM’e aykırı

Alman Parlamentosu’nun kabul ettiği kararın Alman Meclisi’nin yaklaşık üçte ikisinin oylamaya katılmadığı ortaya çıkarken, gözler Türk kökenli 11 vekile çevrildi. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Schleswig-Holstein Eyaleti Pinneberg kentinin Türk kökenli Milletvekili Barış Karabacak, AİHM’nin geçen yıl parlamentoların bu konuda karar verme yetkisi olmadığına dair kesin kararına rağmen Alman Parlamentosunun aldığı kararla Avrupa’nın en yüksek mahkemesini hiçe saymış olduğunu söyledi. Karabacak, “Sabır ve azimle çalışarak şu anda estirilen Türk ve Türkiye düşmanı propagandaların önüne geçilebilir” diye konuştu.

DUYGUSAL YERİNE AKILCI TEPKİ

Alman Almanya’ya verilecek tepki konusunda duygusal davranmak yerine, “akılcı, mantıklı ve sonucunun derin şekilde hissedileceği” bir tepki konulması üzerinde duruluyor.  Verilecek cevabın, hem Türkiye’nin böylesi haksız itham karşısındaki tepkisinin hissedilmesini sağlaması, hem de büyük bir devlet olarak çıkarlarının gözetilmesi, aynı zamanda da Almanya’da yaşayan Türklerin zarar görmeyeceği bir çerçeveye oturtulması konusunda hassas davranılıyor.  Bu çerçevede alternatifler üzerinde çalışılıyor. Özellikle Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının, Alman bankalarından paralarını çekmesinden, Alman otomobil markalarının protesto edilmesi ve TBMM’nin de Geri Kabul Anlaşması’nı iptal etmesi gibi seçenekler masada. lŞERİFE GÜZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.