ANKARA'NIN İHRACAT MERKEZİ : MİTAŞ GRUP

ANKARA'NIN İHRACAT MERKEZİ : MİTAŞ GRUP

1955 yılında kurulan MİTAŞ Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş. ile iş dünyasındaki yolculuğuna başlayan MİTAŞ Grup, bugün bünyesindeki şirketler ile enerji, telekomünikasyon, aydınlatma, kimya ve bilişim sektörlerinde küresel ölçekte faaliyet gösteriyor.

Yönetim merkezi Ankara’da olan MİTAŞ Grup, Ankara, İzmir, İzmit ve İtalya’da üretim fabrikalarına, Irak’ta ise satış ofisine sahip. Bugüne dek ürünlerini dünyanın 5 kıtasında 135'ten fazla ülkeye ihraç etmiş olan MİTAŞ Grup’un;

Mitaş Yatırım A.Ş, MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş, Mitaş Endüstri San. Tic. A.Ş, MİTAŞ Civata San. ve Tic. A.Ş, MİTAŞ Poligon Demir Çelik Endüstri A.Ş, MİCHA Galvanizli Çelik Konstrüksiyon San. A.Ş, MİTAŞ Taahhüt İnş. A.Ş., Galvasol Galvaniz Kimyasalları A.Ş, MİTAŞ TI TOWER AG, MTS - MİTAŞ Telekom Sistem San. ve Tic. A.Ş, MİTKON Güneş Enerjisi Santralleri ve Trafo Merkezleri San. Tic. A.Ş, MEPC - MİTAŞ Taahhüt İnşaat A.Ş, MİTAŞ Çelik Yapılar San. ve Tic. A.Ş, MİTENG Mühendislik Bilgisayar Danışmanlık Tic. A.Ş, POLENG Mühendislik Tasarım San. Tic. A.Ş ve Mitaş Arge Danışmanlık Bilgi Teknolojileri A.Ş olmak üzere 16 adet şirketi bulunuyor.

1.png

Mitaş'ta üretim yapan fabrikalar :

-Kafes Direk İmalat Fabrikası: 45.000 m2 alanda yıllık toplam 72.000 ton imalat kapasitesine sahip.

-Poligon Direk İmalat Fabrikası: 38.000 m2 alanda yıllık toplam 30.000 ton imalat kapasitesine sahip.

-Sac Ürün ve Kaynaklı İmalat Fabrikası: 35.000 m2 alanda yıllık toplam 33.000 ton imalat kapasitesine sahip.

-Galvaniz Fabrikaları: Boyları 4.5 ile 12.5 metre arasında değişen 3 adet galvaniz banyosu ile 35.000 m2 alanda yıllık toplam 215.000 ton galvanizleme kapasitesine sahip.

-Mitaş Civata : 20.000 metrekarelik kapalı alanda üretim yapan fabrika, 30.000 ton bağlantı elemanları üretim kapasitesine sahip.

Mitaş Endüstri A.Ş 2018 yılında 795.345.615 TL net karla Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 261. sırada yer aldı. Ankara'da ise ilk 500 içine giren ve 99 milyon USD ihracat yapan en büyük 39 Ankara firmasından birisi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin "Türkiye'nin İlk 1.000 İhracatçısı 2018" araştırmasına göre en çok ihracat yapan firmalar arasında 175. ci sırada.

Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Volkan Karabağ'ı ülkemize ve milli sanayimize yaptığı güzel hizmetlerden dolayı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.