Arda Uzuner; İki Yönlü Bir Guarda Evrilebilir!

Arda Uzuner; İki Yönlü Bir Guarda Evrilebilir!

Basketbol Gençler Ligi‘nde Teşvikiye forması altında izlediğimiz oyuncular arasında yer alan 2005 doğumlu 1.91 boyundaki guard Arda Uzuner geçtiğimiz sezonun epey üzerinde koyan isimlerden biri konumunda.

Ligin potansiyelli gençlerinden olan Arda, her iki guard pozisyonunda da oynayabilen ve daha çok 2 numaraya yatkın olmasıyla dikkat çekiyor.

Genç oyuncu, sadece BGL’de değil aynı zamanda TB2L’de de forma giyerken, özellikle son haftalarda performansını yukarı çekmiş durumda.

– Rüzgarı değiştirebiliyor

Oyun içinde kendini rahat hissettiği an tehlikeli bir skor potansiyeli haline geliyor. Özellikle ritmini bulduğu ve ısındığı dakikalarda üst üste şut isabetleriyle rüzgarı değiştiren bir oyuncuya bürünebiliyor. Arda’nın bu konudaki tek eksiği ise bazen kaçırdığı şutlara takılı kalması olabiliyor. Oyun içindeki iniş çıkışlarını belli bir standarta getirmesi gerekiyor.

– İki yönlü olabilir

Aslında saha içinde verdiği dış görünüşten daha güçlü bir yapısı var. Mücadeleden kaçmıyor, sonuna kadar savaşın içinde kalıyor. Fiziksel olarak geri adım atmıyor. Önemli bir skor potansiyeli olmasına rağmen temel savunma reflekslerini geliştirmesi halinde iki yönlü bir guarda evrilebilir. Konsantre olduğu zaman çok çabuk top çalabiliyor ve önde baskıda bu sezgileri kendisine farklı kapılar açabilir.

– Potansiyel 1.5

Arda, aslında daha çok 2 numara gibi olsa da, en büyük avantajı 1’den de etkili olabilecek potansiyelde olması. Zira pasör özellikleri epey gelişmiş durumda ve üzerine koyarak gideceğinden şüphe yok. Hem 1 hem 2 rotasyonuna çok rahat ismi yazılabilir. Zaten modern sistemlerde 1.5 kavramı bunun karşılığı haline geldi. Artık 1.5 numaralara ‘arada kalmış’ gözüyle değil, olması gereken bir zorunluluk olarak bakılıyor.

– Biraz heyecanlı

İçeriden dışarıdan oynayabilen bir oyuncu Arda. Özellikle dış şutunu bir seviye daha yukarı çekerse, kısa zaman içinde önce TBL ve ardından BSL basamaklarını hızlıca adımlayabilir. Şu an yaşadığı en büyük sorun, aslında bu sezon bunu yaşamayan yıldız kalmadı neredeyse, serbest atış çizgisi. O noktada biraz heyecanlı ve panik atışları var. Daha rahat ve atabileceğine inanarak giderse, yüzdesini epey yükseltecektir.

– Zaman ve kredi verilmeli

Genç oyuncularla ilgili her yazının sonunu aynı şekilde bitirmeye gayret ediyorum. Beklentileri doğru ayarlamalı ve onlara zaman vermeliyiz. Bir maçla ne yıldız yapalım ne de yerin dibine sokalım. Her şeyi bir anda beklemeyelim, kıyas yarışına girmeyelim, biraz daha sabır göstererek ve onlara yeterli krediyi vererek, yolun sonu bizi nereye götürür görelim.

– İstatistikler

BGL’de 17 maçta 24.4 dakika süre alan Arda, 14.4 sayı-2.5 asist-3.4 ribaunt-1.4 top çalma ortalaması yakalarken, TB2L’de ise 13 maçta 12.3 dakika süre alarak, 6.7 sayı-1.8 asist-2.3 ribaunt ortalamayla oynadı.

Genç oyuncu, TB2L’de son 5 maçında çift haneleri görürken, BGL’de ise Merkezefendi Belediyesi’ne karşı 30 sayılık performansıyla, sezonun kendi adına en yüksek rakamına ulaştı.

Kemal Erdem

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.