Eskişehirspor üst lig olan 3. lige nasıl çıkar?

Eskişehirspor üst lig olan 3. lige nasıl çıkar?

Eskişehirspor tarihinde ilk defa Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ederken ilk olması nedeniyle lig statüsü de bazı taraftarlarca bilinmiyor.


Eskişehirspor tarihinde ilk defa Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ederken ilk olması nedeniyle lig statüsü de bazı taraftarlarca bilinmiyor. Eskişehirsporlu taraftarlar Es Es'in 3. Lig'e nasıl çıkacağını merak ediyor. İşte Eskişehirspor'un 3. Lig'e yükselmesi için yapması gereken...

Bölgesel Amatör Lig'in 6. Grubu'nda liderlik koltuğunda oturan Eskişehirspor, ilk devrenin bitimine sadece 3 maç kala, 25 puanla namağlup bir şekilde zirvede bulunuyor. Kırmızı Şimşekler, şimdiye kadar çıktığı tüm müsabakalarda büyük bir başarı elde etti. Es Es, bu hafta içi de Polatlı deplasmanından döndükten sonra, ev sahibi olarak Geredespor'u ağırlayacak. Daha sonra Çilimli Belediyespor deplasmanı ve Ankara TKİ ile oynayacakları maçlarla birlikte ilk devreyi tamamlayacaklar.

Özellikle Polatlı Belediyespor ve Çilimli Belediyespor maçlarını kazanmaları durumunda, Siyah Kırmızılı ekip, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde ederek rakiplerine darbe vurmuş olacak.
Eskişehirspor 3. Lig'e nasıl yükselir?
BAL bu sezon; 13'lü 3 grup, 14'lü 6 grup, 15'li 2 grup ve 16'lı 1 grup olmak üzere toplam 12 gruptan oluştu. Geçtiğimiz sezonlarda BAL’da grubunu lider bitiren takımlar adını Play-Off’a yazdırıyordu. Burada da başarılı olan takımlar 3. Lige yükseliyordu. Geçen sezon 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Play-Off oynanmamış grup birincileri 3. Lige adını yazdırmıştı. TFF ve ASKF bu sezon da BAL’da Play-Off oynatmayacak. Gruplarını lider bitirecek takımlar adını 3. Lige yazdıracak.
Şimşekler mesaiye başladı
Hakem Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu tekmeli saldırı sonrası TFF tüm liglerde geçtiğimiz hafta sonu maç oynatmamıştı. BAL 6. Grup’ta 10’uncu hafta maçları Salı ve Çarşamba günü oynanacak. BAL 6. Grup’un 10’uncu haftasında Es Es, Çarşamba günü 14.00’te deplasmanda Polatlı Belediyespor’un konuğu olacak. Maçın hazırlıkları Pazar günü yapılan antrenmanla başladı. Bugün ve yarın yapılacak antrenmanlarla takım Polatlı maçına hazır hale gelecek.
Erdin yine olmayacak
Eskişehirspor’da, Çarşamba günü oynanacak Polatlı Belediyespor maçı öncesi bir eksik bulunuyor. Alaplı Belediyespor maçında yan bağında yırtık meydana gelen stoper Erdin Üzer, Ereğli deplasmanında forma giyememişti. Erdin’in Polatlı deplasmanında da forma giyemeyeceği öğrenildi. Hasta olması nedeniyle hafta içi birkaç antrenmanı kaçıran stoper Beytullah Çamurlu ise iyileşti.

Haber Kaynağı:Anadolu Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.