Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ARŞİVİMDEN KISA KISA NOTLAR

ARŞİVİMDEN KISA KISA NOTLAR

Siyasi kinlerini dinlerinin önüne alarak, "Abdülhamid’i Tahttan İndirdik' diyen Müslümanlar (!), akidenizi bir daha gözden geçirin.

İsrail dışında yaşayan Yahudilerin genel prensipleri: 'Yahudi' olduğunu hiç bir zaman söylemeyeceksin, ama 'Yahudi' olduğunu hiç bir zaman unutmayacaksın!

Akademik unvanlar insanlar için değildir. Onlar ‘resmi işlerde’ kullanmak içindir ve insanlara bir ‘üstünlük sağlama’ aracı hiç değildirler... Askeriyedeki sistemin yürümesindeki rütbeler gibi...

Yollardaki ‘Mola Yerleri yolculuklarda derin nefes alma yerleri olarak bilinir. Mola yeri nerede ise hemen orasını meşhur eden özellikleri akla gelir. ‘Bir vakitler orada mola vermiştik’ denilir.

Hani diyorum; şu uzaklardaki seçim geçinceye kadar kalkıp gideceksin Tanrı Dağları'na... Çıkacaksın zirvelere... Derin derin nefes alacaksın. Sonra ruhuna bir süre yolculuk yapıp, seçim sonunda geri döneceksin... Hayal, ama hayali bile güzel...

Gece yarılarken bir teklif: (hâşâ) otoriteyi mubah kılan bir ayeti (kimse görmeden) Kur'an-ı Kerim'e koysak, fark eden olur mu ki? Eden olmazsa, her şey normale döner ve biz de kâfirlerle aynı olacağımız için hiç bir derdimiz kalmaz.

Hani diyorum; şimdi düşeceksin Güneş'e giden yollara... Orada, güneşin gölgelik ve sakin kısımlarında bir süre piknik yapıp döneceksin yaşadığımız arz küreye... Hayal, ama olsun. Hayal kuranlardan, hayal kurduğu için, ölen var mı ki?

Fransa ve tüm diyar-ı küffar bayram yapıyor’; Onlar yine mazeret buluyor. 'öyle değil de...' diye başlıyor savunmaya... Allah onları savunanlarla birlikte eder inşallah öteler âleminde... Susun bari be arkadaş, ne olur, batılı ve küffarı savunmayın. ‘Müslüman’sanız tabi...

Aklınızı birine veya birilerine ‘kiraya’ vermiş iseniz, kafa taşımanıza, beyninizin olmasına, hislerinizin bulunmasına veya kısaca insan olmanıza gerek yoktur. Böylece, sadece robot olursunuz… Sorumluluğunuz da olmaz. O da fena değildir her halde, günümüzde, şu teknoloji çağında…

Etrafımızdaki coğrafyada bazı olup bitenlere bakıyorum da… Rasyonel bir izah getiremiyorum. Kim bilir belki de Afganistan'da ve Arnavutluk’ta ve diğer bazı coğrafyalarda Cuma hutbelerinde yapılan dualar ve Londra'da temizlik işçisi bir zenci Müslümanın yaptığı dua, hüsnü kabul gördü... Allah u âlem...

Geçin seçim sonrası idi… Hadi, ‘millet, millet’ diyenler! Millet kararını verdi ve AKePe’yi ‘durdurup’ size yetki verdi. Kıvırtmadan görevi devralın. Bahane uydurmayın. Hep alıştığınız ‘muhalefet’ statüsünden uzaklaşın. Elinizi taşın altına koyun. Yapmazsanız bir sonraki seçimde taşı kafanıza yersiniz. Bir Aksakal böyle diyor.

Yahu! Geçen seçimlerde nasıl olduysa bir ara İktidar partisi kaybetti. Muhalefet partileri kazandı ama hiç birisi iktidar olmaya talip değildi! Hepsi "bir diğeri koalisyon kursun" diyordu. Adama sormazlar mı? Madem iktidar olma niyetiniz yoktu da bu kadar gürültü patırtı yaptınız? Hadi üçünüz adam gibi bir hükümet kurun. O zaman demiştim ki; milletin çoğunluğu bu görevi size verdi. Taahhütleriniz de aynı. Öyleyse hadi buyurun. Milletle daha fazla dalga geçmeyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.