İmdat ZEYTİNCİ

İmdat ZEYTİNCİ

AVRUPA DA KRİZ SÜRÜYOR

Araba almak istiyoruz ama araba alamıyoruz. Almanya bazı şehirlerde "Diesel Euro 4" arabaları yasakladı. Yani ben 2009 model diesel arabamla şehirlere giremiyorum. Sırada "Euro 5, Euro 6, Euro 6a, Euro 6b, Euro 6c" var.

Araba expertlerinin tavsiyesi "Euro 6 D Temp". 
Fakat burada yatan gizli bir sebep var. Almanya 2019 à kadar olan bütün arabaları yenilemek istiyor gibi bir izlenim var. Basında çıkan haberlere göre ABD bu konuda direktifler veriyor.

Asıl önemlisi, Avrupa ülkelerinin elektrikli araba üretiminde geç kaldığı. Elektrikli araba endüstrisi, Amerika, Çin, Japonya, Türkiye de daha ileride.

Yani bunu şöyle de anlatabiliriz. Elektrik teknolojisinde Avrupanın çok az patenti var. Avrupa elektrikli araba üretse bile patent parasını başka Ülkelere verecek.

Durum böyle iken, bu belirsizlik uzun sürecek gibi görünüyor. Özellikle Türkiye elektrikli araba üretirse, dünya piyasasında çok büyük şansı var gibi görünüyor. Porsche artık diesel araba üretmiyor. Mercedes Hibryt denedi tutmuyor.

Diyeceğim azizim, Avrupalının eski şaşalı üretimi kalmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.