AVRUPA'NIN EN BÜYÜK, DÜNYADA İSE 3.CÜ GELEN ANKARA ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK, DÜNYADA İSE 3.CÜ GELEN ANKARA ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3. büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi açıldı.

Ankara Şehir Hastanesi; Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa'nın ardından hizmete giren 9. şehir hastanesi olacak.

Sağlık kampüsü şeklinde inşa edilen Ankara Şehir Hastanesi, Ana Hastane Binası (66 Yatak), Genel Hastane (562 Yatak), Kalp ve Damar Hastanesi (441 Yatak), Nöroloji Ortopedi Hastanesi (506 Yatak), Çocuk Hastanesi (599 Yatak), Kadın Doğum Hastanesi (542 Yatak), Onkoloji Hastanesi (588), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi (300 Yatak) ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi (100 Yatak) olmak üzere 3704 yatak ve 9 hizmet binasından oluşuyor.

3.704 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü gelen Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te; 1.554 Tek Kişilik Hasta Odası, 82 VİP Hasta Odası, 725 Çift Kişilik Hasta Odası ve 700 Yoğun Bakım Yatağı (550 Erişkin ve Çocuk Yoğun Bakım – 150 Yenidoğan Yoğun Bakım) bulunuyor. Ayrıca kampüs içerisinde 100 yataklı Tıbbi Gözlem Kliniği de yer alıyor.

Tüm tıbbi hizmetlerin Sağlık Bakanlığımızın profesyonel hekim kadrosu tarafından verileceği hastanede; yaklaşık sayılarla, akademik kadroları ile birlikte 2700 doktor, 6300 sağlık çalışanı ve 4000 idari ve destek personel ile birlikte 13000 kişilik kadro görev yapacak. Hastanede günlük 40.000 poliklinik hastası olmak üzere 100.000 hasta, hasta yakını ve personele hizmet verilecek.

Tek eksiği yerli ve milli marka medikal ürünler. Gönül isterdi ki keşke hastanede kullanılan MRI, Nükleer tıp cihazları, Tomografi cihazı, Ultrason ve Ekokardiyografi, Ameliyathane ve Solunum Cihazları, Biyokimya, Moleküler Biyoloji, Hematoloji, Genetik ve Mikrobiyoloji Cihazları vb. gibi yüksek teknoloji özelliğindeki medikal cihazlar da Türk malı olsaydı !! Ne kadar güzel olurdu.

Memleketimize, Milletimize, Başkentimize Hayırlı uğurlu olsun.

İlhami Pektaş

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.