AVRUPANIN EN BÜYÜK SİLAH ÜRETİM TESİSİ YERLİ VE MİLLİ MARKAMIZ : SARSILMAZ

AVRUPANIN EN BÜYÜK SİLAH ÜRETİM TESİSİ YERLİ VE MİLLİ MARKAMIZ : SARSILMAZ

Silah serüvenine 1880 yılında başlayan SARSILMAZ, Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde 50.000 m² açık alan ve yaklaşık 35.000m² kapalı alanı ile Avrupa’nın en büyük entegre silah üretim tesisine sahiptir.

Silah serüvenine 1880 yılında başlayan SARSILMAZ, Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde 50.000 m² açık alan ve yaklaşık 35.000m² kapalı alanı ile Avrupa’nın en büyük entegre silah üretim tesisine sahiptir. Sarsılmaz, 1998 yılında İtalyanların dünyaca ünlü Vincenzo Bernardelli Silah Fabrikası’nı satın alarak bölgede önemli oyuncu haline geldi.

2013 yılında üretim yeteneklerini havacılık sektörüne de açan SARSILMAZ, Sikorsky, BOEING, Agusta Westland gibi dünya devleri, TAI, Roketsan ve TEI için de savunma sektöründe üretim yapmaktadır. TAI ve Sarsılmaz, ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak üzere, taarruz helikopterlerinde kullanılacak top sistemlerinin geliştirilmesi, tasarımı, üretimi, lojistik desteği, pazarlanması ve ihracatını temin etmek üzere proje geliştiriyor.

SARSILMAZ uzun yıllardır Türk Emniyet Teşkilatı’nın kadro silahını sağlamanın verdiği haklı gururu taşımaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ihalelerinde ürünlerinin gösterdiği yüksek performans sonucu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün birimlerinde SARSILMAZ silahları kullanılmaktadır. Savunma Sanayii Müsteşarlığının yürüttüğü, Özgün Yerli Tabanca Geliştirme projesini birincilikle tamamlayarak “Milli Tabanca” olmaya layık görülen, yarı otomatik görev tabancası SAR 9, bu yılın en çok konuşulan hafif silah modellerinden biri oldu.

Türkiye'nin Milli Piyade Tüfeğini üretme görevini de üstlenen firmalardan biri olan Sarsılmaz, Savunma Sanayii İcra Kurulu'nun görevlendirmesi ile 10 bin adet MPT-76 tüfek üretimi yaptı.

Sarsılmaz geliştirdiği SAR 109T makineli tabanca jandarmadan emniyete kadar çeşitli güvenlik birimlerinde başarıyla kullanılıyor. SAR 109T makineli tabancaları özellikle meskun mahal operasyonları için geliştirildi.

Sarsılmaz’ın, hem TSK’ya hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tedarik ettiği, kendi özgün tasarımı piyade tüfekleri SAR 223T ve SAR 223C, son 5 yıldır büyük ilgi görüyor. TSK tarafından özel olarak talep edilen, pistonlu model SAR 223P’nin üretimine de 2018’de başlandı.

SARSILMAZ, Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Avrupa’dan Afrika’ya, toplam 78 ülkeye ihracat yapmaktadır. Yurt dışı satışların %50’sinden fazlası SAR ARMS adıyla ABD'de gerçekleştirilmektedir. SAR ARMS Amerika’da bilinen ve güven duyulan bir markadır.

Sarsılmaz firmamızı tebrik ediyor, yerli ve milli projelerimizde başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.