Ayvanın faydası ve ayva kabuğunun faydaları neler?

Ayvanın faydası ve ayva kabuğunun faydaları neler?

Diyetisyen uzmanlar ayvanın faydalarının son derece sağlıklı olduğunu ifade ederken ayva ve ayva türü ürünlerin lif ve yağ kaynağı açısından son derece sağlıklı meyveler arasında yer aldığının açıklamasında bulunuldu.

Kış aylarının tam soğuk günlerinde ortaya çıkan ''ayva'' sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olarak gösteriliyor, uzmanlar ayvanın lif kaynağı açısından son derece zengin olan bir yapısının olduğunu, ancak yağ açısından sıfır yağ ile beraber insanların zararlı kilo almasını engellediğine değiniyor.

Ancak ayvanın kabuğu ile tüketilmesi durumunda daha fazla vitamin değeri ve besleyici değerinin olduğu ifade edilirken özellikle orta yaşta olan ve genç yaşta olanların kabuğu ile yemesinde mide ve sindirim sorunlarına son derece iyi geldiğine değiniliyor, ancak yaşlı insanların kabuklu olarak ayva yemesinin son derece zaman zaman tehlikeli olduğunu ifade ederek bu konuda yaşlı vatandaşların her gün ayva tüketmemesi gerektiğine değiniliyor, her gün ayva tüketiminin kabızlık nedenlerinden bir tanesi olabilecek olduğu, kabızlık olması durumunda ayvanın tüketilmemesi gerektiğine değiniliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.