Bakan Mehmet Müezzinoğlu Taşeron İşçilere Kadro ile İlgili Açıklama Yaptı

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Taşeron İşçilere Kadro ile İlgili Açıklama Yaptı

Ülkemizde ki binlerce taşeron işçisinin beklediği,taşeron işçilerin kadrolandırılması ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu son dakika değerlendirmesi yaptı.

Geçen aylarda kamuda çalışmakta olan taşeron işçilerin kadrolandırılması ile ilgili alınan karardan sonra gelişmeler devam etmekte...Bir kanalın canlı yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili son durum açıklaması yaptı. Bakan Müezzinoğlu’nun kıdem tazminatı ve taşeron kadrolar hakkında yaptığı açıklamada; “Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi. Mezzinoğlu, Taşeron işçilerle ilgili olarak da "kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele alacağız" dedi. 

TOPLU OLARAK ELE ALACAĞIZ

720 bini aşkın taşeron işçisinin yakından takip ettiği kadroya geçiş işlemlerinde devletin, bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki hizmet vasfından dolayı yapılan bazı sözleşmelerdeki kurallar problem yaratmaması için 'kurum kurum' detaylı çalışmaşarı olduğunu ifade ederken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili yöneltilen sorulara cevap verdi.  Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin çalışan veya kamu çalışanı için önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktada kamu çalışanı, memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi gibi karmaşık birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Sistemi yeniden kurgulayan, A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendiren bir yapıyı çalışıp da 3'üncül bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan da ülke de çok rahat edecek." açıklamalarında bulundu.

TEK ÇATIDA TOPLAYACAĞIZ

Taşeron işçilerinin merakla beklediği Taşeron İşçi Kadroları ile hakkında devletin kamu çalışanları kanununda devrim niiteliğinde değişiklik yapacağı bu anlamda “devlet memurluğu”nun anlamında köklü bir değişik olacağı ifade edildi.  Muhalefetle yapılan  görüşmelerin ardından partiler ile anlaşma sağlanması halinde , 657 sayılı kanununda değişiklikler yapılacağı öğrenildi. Bu değişiklik ile  “devlet memuru” ifadesinin yerini “kamu çalışanı” ifadesi alırken, memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adıyla tek pozisyonda olacağı belirtildi.

3 BİN 500 TAŞERON İŞÇİ KADROLANDIRILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışmakta olan 3 bin 500 taşeron işçi tören eşliğinde  devlet kadrosunda yerlerini aldı. Törene Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da davet edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alındığı törende, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar’ın katıldı.TörenKarayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Taşeron işçilerin diğer sorunu, kadrolu personel ile aynı işi yapmasına rağmen oldukça düşük maaş almasıydı.Kamuda çalışmakta olay taşeron işçe 1300 lira ücret alırken,aynı kurumda çalışan kadrolu personelin ücreti 4 bin lirayı buluyor.Taşeron işçiler işten çıkarılma tedirginliğiyle sosyal haklarınıda kullanamıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.