Başakşehir  Beşiktaş Maçı Ne Zaman Saat Kaçta?

Başakşehir Beşiktaş Maçı Ne Zaman Saat Kaçta?

Beşiktaş'ın Lig Maçı Ne Zaman? Beşiktaş Başakşehir Maçı Hangi Gün Saat Kaçta? Milli Maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Spor Toto Süper Lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Beşiktaş Medipol Başakşehir Maçı Ne Zaman?

Beşiktaş'ın Lig Maçı Ne Zaman? Beşiktaş Başakşehir Maçı Hangi Gün Saat Kaçta? Milli Maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Spor Toto Süper Lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Beşiktaş Medipol Başakşehir Maçı Ne Zaman? BJK Başakşehir Maçı Saat Kaçta? Spor Toto Süper Ligin ilk 3 haftasında 6 puan toplayan Beşiktaş, 4. hafta maçında Başakşehir'i konuk edecek. BJK Başakşehir Maçı Hangi Gün? Beşiktaş Başakşehir Maçı Hangi Saatte? Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak mücadelede Beşiktaş'ın tek hedefi galibiyet olacak. Beşiktaş Başakşehir Maçı Ne Zaman?

 

MAÇ: Beşiktaş Medipol Başakşehir

SAAT: 17.00

STAT: Atatürk Olimpiyat Stadyumu

HAKEM: Serkan Çınar

YAYIN: Lig TV

Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 4. haftasında Medipol Başakşehir ile Atatürk Olimpiyat Stadından karşılaşacak. 13 Eylül Pazar günü 17.00'da başlayacak bu dev mücadele, Lig TV ekranlarından izlenebilecek. Karşılaşmayı Serkan Çınar yönetecek.

3000. GOLÜ KİM ATACAK?

Spor Toto Süper Lig'de 58. sezonunu geçiren Beşiktaş'ta, 3000. gol heyecanı yaşanıyor.

Süper Lig'de şu ana kadar 1875 maça çıkan ve 2997 gol atan siyah-beyazlılar, rakip fileleri 3 kez havalandırması durumunda lig tarihindeki 3000. golüne ulaşacak.  

Ligin 4. haftasında 13 Eylül Pazar günü Medipol Başakşehir'i konuk edecek siyah-beyazlılar, lacivert-turunculu rakibi karşısında olası bir 3. golü atması durumunda gol sayısını 3000'e çıkaracak.

Beşiktaş'ın 3000. golünü kaydedecek futbolcu da adını siyah-beyazlı ekibin tarihine yazdırmayı başaracak. 

"Kara Kartallar", şu ana kadar oynadığı 1875 lig maçında 1001 galibiyet, 525 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, kalesinde ise 1561 gol gördü.

İLK GOLÜ NAZMİ BİLGE ATTI

Beşiktaş'ın lig tarihinde ilk golünü atan futbolcu Nazmi Bilge oldu. 

Siyah-beyazlıların, 1959-1960 sezonunun ilk haftasında Altay ile yaptığı ve 2-1 kazandığı maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran eski milli futbolcu, adını kulüp tarihine yazdırdı.

"Kara Kartallar"ın ligdeki 500. golünü, 28 Ekim 1967'de oynanan ve Beşiktaş'ın sahasında Adana Demirspor'u 3-2 mağlup ettiği maçta İhsan Büyükbuğdaypınar kaydederken, 1000. golü 2 Ekim 1983'te siyah-beyazlıların deplasmanda Kocaelispor'u 2-1 yendiği karşılaşmada Cevat Şekerbegoviç attı.

Beşiktaş'ın 1500. golü 1 Eylül 1991'de Gençlerbirliği ile İstanbul'da oynanan ve 1-1 berabere biten mücadelede Zeki Önatlı'dan, 2000. golü ise 25 Ekim 1998'de yapılan ve Fenerbahçe karşısında 3-2 kazanılan karşılaşmada Daniel Amokachi'den geldi.

Siyah-beyazlıların lig tarihindeki 2500. golünü ise İbrahim Akın, 14 Mayıs 2006'da Trabzonspor karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyette kaydetti.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI KONUMUNDA

Beşiktaş, ilk 3 hafta sonunda Süper Lig'in en golcü takımı konumunda bulunuyor.

Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-2 yenerek sezona başlayan siyah-beyazlılar, 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor'a 2-1 yenilmiş, Gaziantepspor'a konuk olduğu 3. hafta karşılaşmasından ise 4-0'lık skorla galip ayrılmıştı.

"Kara Kartallar", 3 maç sonunda gol sayısını 10'a çıkardı ve bu alanda ligdeki tüm takımları geride bıraktı. En son 1996-1997 sezonunun ilk 3 haftasında 10 gole ulaşan Beşiktaş, 19 sezon sonra bu başarısını tekrarladı.

TAKIMIN EN SKORERİ CENK TOSUN

Beşiktaş'ın bu sezon ilk 3 haftadaki en skorer ismi Cenk Tosun oldu.

Siyah-beyazlıların sezon öncesi yaptığı hazırlık maçlarında da rakip fileleri en çok havalandıran isim olan 24 yaşındaki futbolcu, ilk haftada oynanan Mersin İdmanyurdu maçında 3, 3. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında ise bir gol kaydetti.

Ligde 3 maç sonunda 4 gole ulaşan Cenk Tosun, performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. 

Beşiktaş'ın diğer gollerini ise Olcay Şahan (2), Kerim Frei (2), Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup attı.
 

ŞENOL GÜNEŞ'İN KADRO SIKINTISI

Teknik direktör Şenol Güneş'in hafta sonu oynanacak Medipol Başakşehir maçında sahaya nasıl bir kadro ile çıkacağı ise merak konusu. Zorunlu olmadıkça kazanan kadroyu bozmayan tecrübeli hocanın, cezası biten Quaresma ve Gaziantepspor maçında sonradan oyuna girerek yine gol atan Cenk Tosun ile başlayıp başlamayacağı henüz netleşmedi. Bu arada Oğuzhan Özyakup'un sağlık durumu da yine bütün planların değişmesine sebebiyet verebilir. İki günlük tedavi süresi bu gün bitecek olan Oğuzhan Özyakup antrenmanlara katılıp kendini iyi hissetmesi durumunda ilk on birdeki yerini alacak. Hafta içinde Oğuzhan'sız planlar da yapan Güneş'in Atiba'nın yanındaki ilk alternatifi ise Necip Uysal. Defans kurgusunu bozmayacak olan Şenol Güneş'in geri dörtlüsü Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm ve Tosiç şeklinde olacak. Orta alanda Atiba'nın yanında (iyileşmesi halinde) yine Oğuzhan'ı oynatması beklenen Güneş'in ileri üçlüden kimi keseceği henüz kesin değil. Gökhan Töre, Sosa, Quaresma ve Olcay'dan mutlaka birini kesmesi gereken Şenol Güneş'in bu konudaki kararını yarın yapılacak son taktik idmanda vermesi bekleniyor. Forvet hattında ise en güçlü aday Mario Gomez olurken üç maçta 4 gol atan Cenk Tosun'un da sahada olması sürpriz sayılmayacak.

BEŞİKTAŞ'TA HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Beşiktaş Medipol Başakşehir Maçı Hazırlıklarına Devam Etti.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenman, serbest yapılan ısınma çalışmaları ile başladı. Antrenman, 3 grup halinde 5’e 2 ve pas çalışmasının ardından tam sahada oynanan taktik maçı ile sona erdi.

Milli takımdan dönen Atiba Hutchinson ve tedavisi tamamlanan Oğuzhan Özyakup takımla birlikte çalıştı.

Beşiktaş, çalışmalarını yarın saat 17.00’de basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve daha sonra kampa girecek.
 

BAŞAKŞEHİR BEŞİKTAŞ'A HER ZAMAN ZOR GELİYOR

Başakşehir ve teknik direktör Abdullah Avcı, Beşiktaş'a her zaman zor gelen ikili durumunda. Siyah beyazlılar bu güne kadar Başakşehir ile 16 karşılaşma yaptı. Bu karşılaşmaların 14'ünü eski adıyla İ.B.B Spor ile oynayan siyah-beyazlılar rakibine karşı sadece 3 galibiyet elde edebilirken 4 kez de mağlup oldu. 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş'ın bu maçlarda attığı 18 gole Başakşehir 19 gol ile karşılık verdi. Başakşehir her ne kadar Beşiktaş'a karşı üstün görünse de son 7 maçta galibiyet elde edemedi. Beşiktaş'a karşı son galibiyetini 2010-2011 sezonunda 2-1'lik skor ile alan turuncu-lacivertliler Pazar günü galip gelerek bu seriye son vermek istiyor.

İKİ TAKIM DA BİR MAÇTA 3 GOL ATAMADI

İki takım arasındaki 16 maça bakıldığında tam bir derbi maçı gibi geçtiği ve skorların da birbirine oldukça benzediği görülüyor. Öyleki bu 16 maçta ne Beşiktaş ne de Medipol Başakşehir rakibine bir maçta 3 gol atamadı ve sonuçlar genelde tek farklı oldu. Her iki takım da birbirini sadece bir kez 2-0 yenme başarısını gösterirken diğer galibiyetler hep tek farklı oldu. İki takım rekabetinde en çok görülen skor ise berabere biten 9 maç içinde 4 maçta alınan 1-1'lik skor olarak göze çarpıyor.

İki takım arasında bu güne kadar oynanan karşılaşmaların skorları şu şekilde:

2007-2008

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 0 - 0

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 1

2008-2009:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 2 - 1

2009-2010:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Türkiye Kupası 1 - 0

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 2 - 0

2010-2011:

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 0 - 2

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 1

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Türkiye Kupası 2 - 2

2011-2012

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 1 - 1

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 2

2012-2013:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig 2 - 2

2014-2015

Medipol Başakşehir -Beşiktaş Süper Lig 1-2

Beşiktaş- Medipol Başakşehir Süper Lig 0-0

Kaynak: Canlihaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.