BAŞKAN EROĞLU: “3. LİGDE DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

BAŞKAN EROĞLU: “3. LİGDE DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bal Ligi 4’üncü Grupta şampiyon olarak 3. Lige yükselen Tokat Belediye Plevnespor’un yükseldiği 3 Ligde de hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

İki sezon üst üste şampiyon olarak amatör ligten profesyonel lige yükselen Tokat Belediye Plevnespor Kanal Tokat’ta etkinlik alanında gerçekleştirilen şampiyonluk kutlamasına futbol takımı, takım yönetimi, şehir protokolü ve binlerce Tokatlı katıldı. Havai fişek gösterileri ve konserlerin yapıldığı programda Tokat Belediye Plevnespor’un şampiyonluğu doyasıya kutlandı. Futbolcuların taraftarların tezahüratları arasında tek tek sahneye çağrıldığı kutlamalarda onları sahnede Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu karşılayarak başarılarını tebrik etti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu şampiyonluk kutlamalarında yaptığı konuşmada başarının gelişini ve yeni hedeflerini anlattı.

Tokat şehrine tutkuyla bağlı olduklarını ifade eden Başkan Eroğlu, Tokat Belediye Plevnespor’un Tokat’ın önemli bir değeri olduğunu söyledi. Eroğlu şöyle dedi: “Tokat bizim aşkımız, bizim sevdamız, bizim heyecanımız Tokat. Bu şehir bizim kalbimizde her zaman sevdasını heyecanını taşıdığımız, bize enerji veren şehrimiz. Tokat’ımızın birçok değeri vardır. Hemen şu anda yanımızda bulunan Hıdırlık Köprümüzle, tarihi Sulusokak ile, saat kulemiz, kebabımız ile, daha birçok değerimizin adını Tokat ile müsemma edebiliriz. Bunlar Tokat’ın değerleridir. Tokatspor da Tokat’ın değerlerinden bir tanesidir. 1963 yılında kurulan ve hepimizin gönlünde olan Tokatspor’umuz ve şimdiki ismiyle Tokat Belediye Plevnespor’umuz bizim ve şehrimizin önemli değerlerinden bir tanesidir”

Tokatspor camiası için üzüntülü günlerin geride kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bir söz vardır ya ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’. İşte biz de bundan iki yıl önce yiğit düştüğü yerden kalkacak dedik. Şehrimize, size, vefakar taraftarlarımıza bir söz verdik. Geçtiğimiz yıl amatör ligde Tokat Belediye Plevnespor takımını kurduk. Şunu söyledik : ‘Biz bu ligde misafiriz, şampiyon olacağız, Bal ligine çıkacağız’ dedik. Geçtiğimiz yıl bu takım bize şampiyonluk kazandırdı. Annesinin helal ak sütü gibi Bal Ligine çıktı” dedi.

Takımın teknik direktörü Semih Tokatlı hakkında övgü dolu sözler söyleyen Başkan Eroğlu başarıyı ekip ruhunun getirdiğini söyledi. Eroğlu “Bu sezon Semih hocamız ile birlikte bir takım kurduk. Bu şehrin yabancısı değildi. 2005’te bu takımı şampiyon yapmıştı. Sonrasında başka bir takıma gitmiş, hikayesi yarım kalmıştı. Hocamla görüşmemizde ‘Hocam belki Tokatlı değilsin ama soyadın Tokatlı. Sen bu takımı şampiyon yaptın, haydi gel yine birlikte bu takımı şampiyon yapalım’ dedik. Ve o Süper Ligden Alanyaspor’dan Tokat’a geldi. O bize güvendi, biz ona güvendik. Birlikte, buradaki kulüp yöneticilerimizle beraber olmak üzere bir söz verdik. Ben orada hocama şunu söyledim: ‘Benim için önemli olan birkaç husus var. Hocam bize öyle bir takım kur ki; ahlakıyla, zekasıyla, insanlığıyla, sporculuğuyla öyle bir örnek olsun ki, Tokat’ımıza öyle yakışsın. Bu hususlarla inşallah hep birlikte başaralım. Şimdi bu sözlerin ne kadar doğru olduğunu görüyorsunuz. Burada 27 tane pırlanta gibi sporcumuz var. Böyle başardık. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Bu şampiyonluk Tokat halkına bu ekibin bir armağanıdır. Malzemecisinden aşçısına, teknik heyetinden, sağlıkçısından, futbolcusundan taraftarına herkesin çok büyük emeği var, teşekkür ediyorum” dedi.

Destekleri için Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’na teşekkür eden Başkan Eroğlu “Sayın valimizle zaman zaman maçlara birlikte geldik. Daraldık yanına gittik. Bizi hep motive etti, her zaman desteğini gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Eroğlu 2023-2024 sezonunda 3. Ligde hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Başkan Eroğlu “Şimdi 3. Ligdeyiz. Biz hep şunu söyledik. Tokat’ın olduğu yerde başarı olur. İnşallah bu ligde de misafir olacak. Bu ekip 3. Ligde de şampiyon olacaktır. Yeter ki siz yanımızda olun, desteğinizi esirgemeyin. İnşallah burada yaptığımız kutlamalar gibi takımımızın 2 Lige yükselmesini de aynı coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.