Batman’da  peynir  fiatları cep yakıyor

Batman’da peynir fiatları cep yakıyor

Batman’da sofraların vazgeçilmezi peynir cep yakıyor

Batman’da tüm sofraların vazgeçilmezi olan peynir fiyatlarında yaşanan yükselme tüketiciyi zor durumda bırakıyor.

Batman’ın ilçe ve köylerinden şehir merkezine getirilerek satılan ve tüm sofraların vazgeçilmezi olan peynir yüksek fiyatıyla cep yakıyor.
Peynir fiyatlarında yaşanan artış ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan peynir satıcıları, bu yıl anormal bir fiyat artışının olduğuna dikkat çekerek, bunun sebebinin hayvancılığın bölgede düşüş göstermesi olduğunu söyledi.
Peynir severlerin kış için öncesinden tedarikini yaptığını belirten peynir satıcıları, toplu alımlarda daha uygun fiyata gelen peynirin bu yıl fiyatlarının yüksek olmasından dolayı istenen fiyata indirilemediğini söyledi.
Geçen yıl kuraklık yaşanmasına rağmen peynir fiyatlarının bu yıla oranla daha düşük olduğunu belirten peynir satıcısı Recep Yanaç, geçen yıl koyun peyniri fiyatının 7 TL ile 10 TL arasında değiştiğini ancak bu yıl fiyatların 10 TL ile 14 TL arasında değiştiğini söyledi.
Peynir fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebeplerinden birinin de hayvancılığın bölgede giderek azalması olduğunu belirten Yanaç, “Batman’da peynire rağbetin çok olduğundan ihtiyaç karşılanmamaktadır. Dışarıdan gelen mandıra sahipleri de sezon başında hayvancılıkla uğraşanlara peşin parayla sütleri dondurma ve yoğurt fabrikaları için satın alıyorlar. Bu yüzden peynir yapmak için yeterli süt maalesef kalmıyor ve bu durum peynir fiyatlarını da olumsuz etkiliyor.” dedi.
Peyniri, köylülerden hazır olarak aldıklarını belirten Yanaç, zaman zaman ilçe ve köylerden gelen peynirlerin Batman tüketicisine yetmediğini, bundan dolayı Diyarbakır’ın Silvan ve Kulp ilçelerinden de peynir temin etme yoluna gittiklerini belirterek, “Bu konuda devlet, sorunu çözmek için bölgede hayvancılığın gelişimini sağlamak ve bunu teşvik etmeli. ” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.