Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

BAZI AKSAKALLARDAN SORULAR

Sanal ortamdaki bazılarının siyasi görüşlerine muhalif olduğu için ‘aksakal’ sayılmayan bir AKSAKAL, şimdi o dostlarına ne desin?

Oyun havalarına merak saran bir gizli AKSAKAL merak etmiş: Davul birinin elinde, zurna diğerinin elinde olursa çomak kimin elinde olur?

‘Köy Filozofu’ lakaplı bir AKSAKAL, bir tartışmada birilerine şöyle bir soru sormuş: Hayvanlar, kendilerinin 'hayvan' olduklarını biliyorlar mı?

Müzik dinlemeyi seven bir AKASAKAL şöyle demiş: ‘Bu havada gidilmez, güneşli günde gidilmez, aslında hiç gidilmez’ diyorsa, acaba o hava nasıl bir havadır?

Yakında sakalını siyaha boyayacak olan bir AKSAKAL kendi kendine sormuş: Her genel ve özel seçimlerden önce kaval çalanlar, seçim sonrasında ne çalacaklar?

15 Temmuz 2016 Darbe Teşebbüsü nedir bilir misiniz? Senaryo: CIA, yönetmen: NATO, figürasyon: AB, köpekler: FETÖ ve avenesi… İşte 15 Temmuz budur!

Siyasetçilerle arası hiç iyi olmayan bir AKSAKAL merak etmiş. Diyor ki: 54 tane siyasi parti olan bir ülkede partilerden birine muhalif olan bazı zevat, onun dışındaki tüm partilere ‘sempati’ besliyorsa, acaba onlar hangi partidendirler?

Azerbaycanlı bir AKSAKAL şöyle demişti: ya qorxaq olub yataqda olmek ve tarixde bele qalmaq, ya da bir gün olub yüz iller boyu diri qalmaq (Ya korkak olup yatakta ölmek ve tarihte böyle kalmak, ya da bir gün ölüp, yüz yıllar boyu diri kalmak… Hangisi daha eyi?

Kafası karışık bir AKSAKAL uzun uzun düşünmüş ama bir sonuca ulaşamamış. Düşündüğü problem şuymuş: İki 'Müslüman' kimlikli kişiden biri, aynı kişiye süzme 'kâfir', diğeri de hakiki 'müslüman' diyorlarsa ve bu iddialarına tam olarak iman etmişlerse, hangisi haklıdır?

'Hikmet' peşinde koyan bir yarım AKSAKAL, her he hikmetse, he nereye bakarsa baksın, bir Hikmet görüyormuş. Sormuş: Acaba ben halüsinasyon mu görüyorum? Herkes benim gibi mi? Yoksa başka şeyler gören de var mı? Yani diyorum; ben mi anormalim, yoksa diğerleri mi normal?

Ramazan Bayramı’ndan sonra hararetle beklenen Kurban Bayramı da geldi ve rüzgâr gibi geçti. Bu durumu gören bir AKSAKAL şöyle bir soru sormuş: Kendim için istemiyorum. Acaba devlet gelecek Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere vereceği ikramiyeyi şimdiden zamlı ve avans olarak verse olmaz mı? Bunu alıp da küfredecek nankörleri görmek istiyorum da…

İktidar partisi dâhil, ülkemdeki hiç bir siyasi parti fanatikleri tarafından sevilmeyen bir AKSAKAL, bugünlerde ciddi bir şekilde 'muhafazakârlık' kavramına takılmış Diyor ki: 'Muhafazakârlık' ve 'muhafazakâr' kavramları iyi gibi görünüyor da, muhafazakârlar eğer 'kötü' şeyleri de 'muhafaza' ediyorlarsa, 'Muhafazakârlık' ve 'muhafazakâr' iyi birer kavram olarak kabul edilebilir mi?

Geçmiş olayları araştırmayı ve nostaljiyi çok seven bir AKSAKAL, kafası karışık vaziyette mırıldanırken, birileri mırıldanan sözleri kayda almış: 100 senedir 'din düşmanı', 'hain', 'milletin ruh köküne yabancı', 'Batının maşası' ve daha onlarca kötü sıfatla anılan ve birkaç nesil boyunca böyle bilinen bir siyasi kuruluş, onun düşmanları tarafından. Bir anda anılan sıfatların tam tersi haline getirilip propagandası yapılıyorsa, buna inanan saflar, aklı kirada olanlar, beyni başkası tarafından yönetilenler dışında inanan bir makul insan var mıdır? Yani diyorum ki; 40 yıllık yani olur mu kani?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.