Beyaz Kasklılar, İrlanda Devlet Ödülü Tipperary Ödülüne Layık Görüldü

Beyaz Kasklılar, İrlanda Devlet Ödülü Tipperary Ödülüne Layık Görüldü

Beyaz Kaslılar olarak bilinen Suriye Sivil Savunma Örgütü, bombardımanlar sonucunda enkaz altından sivilleri kurtarmak için gösterdiği özveri nedeniyle İrlanda devleti tarafından Tipperary Barış Ödülüne layık görüldü.

İrlanda Cumhuriyeti tarafından bu yıl 29. Kez verilen ödül için İrlanda’nın Tipperary kentine giden Sivil Savunma Örgütü Yetkilileri, dün düzenlenen törenle ödülü teslim aldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Sivil Savunma Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Nidal İzzeddin, ödülü almaktan dolayı Sivil Savunma Örgütü adına gurur duyduğunu ifade ederek, “Bu ödül daha fazla insanı enkaz altından kurtarmamız için bize moral verecek ve barışı sağlama çabalarımızı güçlendirecek” dedi.

İzzeddin, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Barış ödülüne layık görülmemiz, bize dünyada mesajımıza duyan birileri olduğunu ve barışın sesinin savaş uçaklarının sesinden daha gür olduğunu gösteriyor. Bugün gönüllülerimiz adına bu ödülü alırken, bir insanı daha enkaz altından kurtarmak zorunda kalmamamız için dua ediyorum. Bugünden sonra hiçbir çocuğun enkaz altında kalmamasını temenni ediyorum.”

Barışın kendileri için bir çocuğun gülümsemesi, bir kadının mutluluğu ve savaşın yorduğu bir adam Beyaz Kasklıların yeniden verdiği umut olduğunu dile getiren İzzeddin, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bizim için barış, 20 milyon Suriyeliyi kurtarmak için hayatlarını feda eden 204 şehidimizin adıdır. Barış, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insanın siyasi, dini ya da mezhepsel bir savaşta hayatını kaybetmemesini temenni etmektir. Ümit ediyorum ki, bundan sonra enkazları altından insanları çıkarmak için vatanımızın evlatlarına yeniden bir vatan imar etmek için kaldırırız.”

Gönüllü çalışan bağımsız bir örgüt olan Suriye Sivil Savunma Örgütü, bugüne kadar Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanları sonucu enkaz altında kalan 100 binden fazla sivili enkaz altından kurtarmayı başardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.