BİM'e Şok yüzlerce mağzasınına kapatılma tehditi

BİM'e Şok yüzlerce mağzasınına kapatılma tehditi

Ticaret Bakanı BİM tedariklerinin Yüzde 50 si yerli olmaz ise yüzlerce şubesi kapatılabilir dedi.

Yaygın Bir Şekilde Türkiye’de binlerce noktada açılan marketlerle vatandaşlara hizmet eden BİM Marketleri ile ilgili FAS’ta flaş bir tehdit yapıldı. Fas Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy’i tarafından yapılan açıklamada BİM’de satılan malların en az yarısını Fas’ta bulunan tedarikçilerden alınmadığı takdirde FAS’ta bulunan bütün BİM marketlerinin kapatılabileceğini söyledi.

TEDARİK EDİLMEZSE BİM MAĞAZALARI KAPATILABİLİR

Fas Devletinin Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy’inin yaptığı açıklamaya ise BİM Marketleri ilgili olarak BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu cevap verdi.

Fas Devletinin Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy dün parlamenterlere yaptığı açıklamada, BİM hakkında, “Türkiye’nin desteğiyle Fas’a yatırım yapıyorlar, mağaza açtıkları yerlerde 60 dükkan kapanıyor” dedi. Ayrıca Elalamy yaptığı açıklamada serbest ticaret anlaşmasıyla hakkında şikayetlerini Türkiye’nin gözden geçireceğini bildirdi.

BU ADIMLAR SONRASI BİM’DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

 

Fas Devletinin Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy açıklamalarına cevap veren BİM CFO’su Haluk Dortluoğlu BİM’in faaliyetlerini etkilemeyeceğini; çünkü ürünlerin yüzde 85’ini halihazırda Fas’taki yerel üreticilerden tedarik ettiklerini dile getirdi. Dortluoğlu, “Zannediyorum Meclis’te Türkiye-Fas ilişkileri ile ilgili görüşme varken yapılan bir açıklama. O nedenle iç politikaya dönük mesaj gibi. Bize yansıyan bir talep yok” diye konuştu.Bakalım Bu Gelişmeler Nasıl Neticelenecek.

Haluk Dortluoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.