Bingöl'de Telefonla konuşmak için minareye çıkıyorlar

Bingöl'de Telefonla konuşmak için minareye çıkıyorlar

BİNGÖL - Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Suçatı köyünde telefon şebekelerin çekmemesinden dolayı köylüler telefonda konuşmak için minareye çıkıyor.

Karlıova ilçesine bağlı Suçatı köyünde yıllardır telefon şebekelerinin çekmediği için köy sakinler ilginç bir yöntemle telefon görüşmesi yapıyorlar. 94 hanelik köyde yıllardır telefon şebekesinin çekmediği için yakınlarıyla iletişim kuramayan köylüler çareyi minareye veya yüksek çatılara çıkarak şebekenin gelmesini sağlıyorlar.  

Acil durumlarda iletişim sıkıntısı çektiklerini söyleyen köy sakinlerinde Bişar Poyaz, "Yıllardır bu çileyi çekiyoruz, dışarıda olan öğrenci ve akrabalarımızla konuşmak için ya minareye ya da çatılara çıkıyoruz. Acil bir hasta olduğunda 112’yi arayamıyoruz. Köyün gençleri telefonda konuşmak için minareden inmiyorlar. Yetkililerin bu bölgeye bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA) 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.