BİR BAŞARI ÖRNEĞİ : ONEDIO

BİR BAŞARI ÖRNEĞİ : ONEDIO

Onedio, ODTÜ Teknokent’de 2005 yılında düzenlenen “Yeni Fikirler, Yeni İşler”(YFİ) yarışmasında birinci olduktan sonra Kaan Kayabalı, Demirhan Büyüközcü, Türkü Eğinlioğlu ve Arsen Nurmagomedov tarafından 2012 yılında Ankara’da kuruldu.

Kurulduğu günden 2014 yılına kadar ülkede çok hızlı bir şekilde yükselen Onedio, aylık bazda 4.5 milyon tekil hite ve 2 milyonu aşkın Google indexine ulaştı. Başarısından dolayı Revo Capital, Onedio’ya önce 1.2 milyon daha sonra 2.6 milyon dolar yatırım desteği ile ortak oldu. Onedio, 2015 yılında Türkiye’nin en iyi fonlanan girişimlerinden biri olma ünvanını almıştır. Onedio, aldığı fon yatırımları ile 2016 yılında İngilizce versiyonunu yayınlamaya başlamıştır.

Türkiye’deki internet kullanıcısı profili ve dönemin ihtiyaçlarını içeren bir politika izledi. 2015 yılında Türkiye’de 25 milyon internet kullanıcısına ulaşan onedio.com daha önce dünyada örnekleri olan içerik tabanlı sosyal ağ sitesi sistemini Türkiye’de uygulayan ilk site olma özelliğini taşıyor.

Türkiyenin en çok ziyaret edilen ilk 5 sitesi arasında olan Onedio’nun tek gelir kaynağı reklam. Kullanıcılarının % 35′ü 18-35 yaş arası ve %45 i erkek, %55’i ise kadın olan onedio com, reklam veren şirketler için hedef kitlelerine ulaşmaları açısından oldukça önemli bir site olma özelliğini taşıyor.

Şirket 100’den fazla çalışanıyla Ankara ve İstanbul’daki ofislerinden faaliyetlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.