Bisan Avrupa’da Bisiklet Pazarını Domine Edecek

Bisan Avrupa’da Bisiklet Pazarını Domine Edecek

Yüzde 100 yerli sermaye ile 1963’te kurulan Bisan’ın temel hedefi, önce Avrupa’da sonrasında ise küresel pazarda sektörde lider olmak.

Yüzde 100 yerli sermaye ile 1963’te kurulan Bisan’ın temel hedefi, önce Avrupa’da sonrasında ise küresel pazarda sektörde lider olmak. Beş yıl önce Bisan'ı satın alan Ali Orçun Bal’ın yönetimindeki yeni ekiple söz konusu hedef doğrultusunda yatırımlarını daha da hızlandıran Bisan, son 5 yılda 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi ve yüzde 100’ün üzerinde büyüme sağladı.

İzmir Kemalpaşa’daki 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 46 bin metrekare toplam alan üzerine kurulu tesisinde çelik ve alüminyum kadro üretimini bir arada yapabilen Bisan; Ar-Ge, sürdürülebilirlik, robotik, endüstri 4.0 ve satış sonrası hizmet konularında da yatırımlara devam ediyor. Günlük bisiklet üretim adedi 2 binin üzerinde bulunan markanın yıllık kapasite ise yaklaşık 1 milyon adet.

Hedef Avrupa Pazarı

Avrupa’da yılda 22 milyon adet bisiklet satılırken, bunun 10 milyon adedi Uzak Doğu’dan temin ediliyor. Odağına Avrupa’yı alan Bisan, bu pazarı domine ederek 10 milyonluk bisiklet talebini Türkiye’den karşılamayı hedefliyor. Bu doğrultuda ilk olarak Almanya’da 13 farklı eyalette bayilik oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.