Bitlis’te kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı

BİTLİS - Gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis’te gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aşarken, 50 köy yolu da ulaşıma kapandı. Bahar havasının hâkim olduğu, vatandaşların bağ ve bahçelerde bahar hazırlığı yaptığı kentte, biranda hava sıcakları düştü.

Gece saatlerinden itibaren aralıksız etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar kar yağışıyla şaşkına döndü. Kısa sürede kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 45 santimetreyi geçti.

Yağışlar nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezinde de yer yer trafikte aksamalar meydana geldi. Birçok mahalleye araçlar zincir takarak gitmek zorunda kaldı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

Evlerinin damlarını ve iş yerlerinin önü temizlemek için karla mücadele çalışmasını sürdüren vatandaşlar, kar yağışının ardında don olması halinde meyve ağaçlarının büyük zarar göreceği endişesini taşıyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.