Bölgede Savaş Uçakları Durmak Bilmiyor... En Az 55 Sivil Ölü!

Bölgede Savaş Uçakları Durmak Bilmiyor... En Az 55 Sivil Ölü!

Husulerin hakimiyet sağladığı Yemen' i Suudi Savaş uçakladı bombalar yağdırdı. Havadan son dakika düzenlenen Saldırı da en az 55 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yerel kaynaklar Suudi savaş uçaklarının, mühendislerin ve işçilerin çalıştığı elektrik santralinin ve çatışmalar nedeniyle bulundukları yerden kaçan evsiz ailelerin bulunduğu Taiz eyaletindeki Moka şehrini bombaladığını bildirdi. Saldırıda en az 55 kişinin öldüğü pek çok kişinin de yaralandığı bildirdi. Kurtarma ekiplerinin halen çalıştığı bölgede ölü sayısının artmasının beklendiği söylendi. Ağır yaralıların çoğu ise çevre hastanelere kaldırıldı.

Husiler Eylül ayında Yemen’in başkenti Sana’yı ve parlamentoyu işgal etmişti. Yemen’de yaşanan olaylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi Suudi Arabistan’a gitmek zorunda kalmıştı. Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı güçler, Husileri hedef alarak “Altın Ok” adını verdikleri bir operasyon başlatmış ve Aden kentinde önemli noktaları ele geçirmişti. Operasyon, Husiler karşısında dört aylık bir sürenin ardından elde edilen ilk zafer olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.