Bülent Ersoy öyle bir açıklama Yaptıki sosyal medyayı adeta çalkaladı

Bülent Ersoy öyle bir açıklama Yaptıki sosyal medyayı adeta çalkaladı

Nağmı Diğer Diva Öyle Açıklamalarda bulundu ki adeta yer yerinden oynadı Yılların usta sanatçısı nam-ı diğer Diva Bülent Ersoy geçtiğimizgünlerde mültecilerle ile ilgili sarfettiği sözler yüzünden eleştiri oklarınınhedefi haline gelmişti.Bülent Ersoy ...

Yılların usta sanatçısı nam-ı diğer Diva Bülent Ersoy geçtiğimizgünlerde mültecilerle ile ilgili sarfettiği sözler yüzünden eleştiri oklarınınhedefi haline gelmişti.Bülent Ersoy daha fazla dayanamadı ve o sözlerineaçıklık getirdi.Usta Sanatçı katıldığı bir TV programında çok çarpıcıaçıklamalarda bulundu.Bülent Ersoy’un olay yaratan açıklamaları gündeme bombagibi düştü.
BEYAZ TV ekranlarında yayına gelen ‘Söylemezsem Olmaz’ adlıprograma telefonla bağlanan Bülent Ersoy mülteciler ile ilgili sözlerineaçıklık getirdi.İşte Bülent Ersoy’un o açıklamaları.

Beyaz Tv’deki Söylemezsem Olmaz programına telefonlabağlanan Bülent Ersoy yanlış anlaşılmak istemedi ve konuya açıklık getirdi...

"BEN O SURİYELİ ÇOCUĞU GÖRMEDİM"

Bülent Ersoy; “Bir riya payım yoktur. Ben sahile vuran küçükçocuğu bilmiyordum. Bana gazeteciler söyledi ve hiç bilmeden o anı o resmigörmeden “ah yavrum, vah yazık” dedim. Çocuk olmasa bile sonuçta o bir insan.Böyle bir durumda bir çocuğun hayatı sona eriyor. İnsan olan o duruma üzülmelizaten. Ama ben inanın ki görmedim. Starların her şeylerini paylaşmalarınakarşıyım. star kapalı kalmalı. Ben reklamı sevmem gizli yardım ederim...

"SABAH EZANINDA YATIRLARI DOLAŞIRIM"

"Önce kendi en yakınlarınızı doyuracaksınız. İhtiyacıolanların ihtiyaçlarını karşılayacaksınız” der büyük kitap Kur’an-ı Kerim onusöyler. İnsanlar bilirler mi ki ben herkes uyurken sabah ezanında yatırlarıdolaşırım ya da ihtiyaçları olanlara yardım eder evlerine giderim ama bunlarısöylemek bana yakışmaz." dedi.

Bülent Ersoy kimdir, Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi.

Bülent Ersoy, 1952 yılında Malatya’da dünyaya geldi. 1960yılına kadar Malatya’da kaldı. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a göçetti. Esas adı Bülent Erkoç’dur. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikleilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan gibi üstadlardan ve belediyekonservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul BelediyeKonservatuarı‘nı bitiren değerli sanatçı, aldığı akademik terbiye vasıtasıylahem Tanrüzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu.

İlk olarak 1970 yılında Üsküdar Fıstıkağacı’nda dönemin ilkaile gazinolarından birisi olan “Özlem” Aile Gazinosu’nda sahneye çıkarak sahnehayatına başladı. Fikret Torun‘un Sunar Konser Bürosu olarak düzenlediği sesyarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanmış ve 1000 lira para ödülüalmıştır. Sonrasında bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmıştır.

1971 yılında Saner Plak’tan çıkan kırkbeşlik plağı ilk albümçalışması oldu. Bu çalışmada, güfte ve bestesi bestekâr Muzaffer Özpınar‘a ait“Lüzûm Lalmadı” ve “Neye Yarar Gelişin” adlı eserleri seslendirdi. Sahneye ilkadımını 1974 yılında Büyük Maksim Müzikholleri‘nde attı ve müzik dünyasınabomba gibi düştü. Ancak gerçek soy ismi Erkoç olan sanatçının soyadı MüjdatGezen tarafından Ersoy olarak değiştirilmiştir. Bu yıllardan itibaren gerekismi gibi “bülend-paye” sesiyle gerekse hanımefendi kişiliğiyle Türk halkınınbeğenisini kazandı.

Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar Ekolü’nün temsilcisi olarakbaşladığı sanat hayatında, akademik sanat kariyerinin de yüksek olmasıhasebiyle olağanüstü bir yorumcu ve büyük bir tavrın sancaktarı oldu. “BaharıBekleyen Kumrular Gibi“, “Dert Çekmeye Gidiyorum” gibi her okuduğu şarkıylagrafiği sürekli yukarı tırmandı. O yıllarda TRT’ye, musikimizin bahtsızlığındanötürü kenara itilmiş, klasik makamlarda eski ve kalıcı eserler yorumladı.Yetmişli yılların ortasında daha da ileri giderek; o günkü müzik piyasasındapop, arabesk ve fantezi vb. gibi ticari şarkılar revaçta olmasına karşınItrî‘nin “Tut-î Mucize-I Gûyan“ı gibi eserlerden oluşan koyu klasik biruzunçalar yaptı. Bu ilk uzunçalar çalışması müzik piyasasında ki tüm hesaplarıaltüst etti ve satış rekoru kırdı.

Ağustos 1980’de İzmir Fuarı’nda seyircilerden gelentezahürat sonrası göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı, hakkındasoruşturma açtı. Eylül 1980’de İzmir Kordon’daki evinde bir hâkime hakaretedince tutuklanarak 45 gün hapis cezası aldı ve Buca Cezaevi’nde tutuklu kaldı.

14 Nisan 1981’de Londra‘da Charring Cross Hastanesi’ndegeçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu, ancak “pembe nüfuskağıdı” alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanıTurgut Özal‘ın öncülüğünde çıkartılan bir kanun sayesinde oldu.

Bülent Ersoy’a 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981’dediğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı getirildi. Budönemde kariyerine Almanya’da devam eden sanatçı orada Türk filmlerindeoynamaya devam etti, bir müddet de Avustralya’da yaşadı. 1988 yılındaTürkiye’ye döndü.

Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce konser veren BülentErsoy, “Düşkünüm Sana“, “Yaşamak İstiyorum“, “Biz Ayrılamayız” ve “Ablan KurbanOlsun Sana” gibi satış grafiği çok yüksek albümlere imza attı. 1995 tarihinitaşıyan “Benim Dünya Güzellerim“, S Müzik etiketiyle çıkan ilk albümü oldu.Selçuk Tekay‘ın müzik yönetmenliğini, Özkan Turgay‘ın aranjörlüğünü yaptığıalbümde on şarkı seslendirdi. Aynı yıl janrına ve yorumuna uygun olarak“Alaturka 95” adında bir albüm yaparak Klasik Türk Musikisi’ne hizmetini deeksik etmedi. Muzaffer Özpınar’ın yönetmenliğini yaptığı albümde Hacı Arif Bey,Münir Nureddin Selçuk, Selahaddin Pınar, Kadri Şençalar, İsmail Hakkı Bey,Kemani Serkis Efendi gibi birçok üstâdın eserlerine yorumuyla hayat verdi.Ondört eserin yeraldığı çalışmada; “Aziz İstanbul”, “Dönülmez AkşamınUfkundayım”, “Nerelerde Kaldın Ey Servi Nazım” gibi klasik eserlerin yanında“Alıverin Bağlamamı Çalayım” ve “Karam” adlı iki de anonim türküye de yerverdi.

1989 yılında Adana’da verdiği bir konser sırasında birseyirciden gelen “Çırpınırdı Karadeniz” adlı isteği okumadığı için Hacı Tepeisimli kişi tarafından kurşunlanarak bir böbreğini kaybetti.

Bülent Ersoy, bir sonraki çalışmasını 1997 yılındayayınladı. “Maazallah” ismini taşıyan albüm, piyasaya sürülmeden dahi yükseksiparişler aldı ve büyük yankı uyandırdı. Albümün hazırlık aşamasında bu seferHalil Karaduman ve Osman İşmen‘le çalışan sanatçı, popüler şarkılardan veanonim türkülerden oluşan bir repertuar seslendirdi. Albüme ismini veren“Maazallah” adlı şarkısının video klibi ise büyük ses getirdi.Bülent Ersoy’unson albümü ise 2002 senesinde çıkardığı “Canımsın” albümüdür.

Otuz yıla yaklaşan sanat yaşamında pek çok ilke imza atanBülent Ersoy, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konser verdi.1980 yılında London Palladium‘da ve 1983 yılında Madison Square Garden‘da sahnealan ilk Türk sanatçısı oldu. 30 Mart 1997’te ise Ümmü Gülsüm‘den sonra, etnikmüzik sazlarıyla Paris Olympia müzikholünde sahne alan ilk sanatçı oldu. DarioMoreno‘dan sonra Olympia’da konser veren ilk Türk sanatçısı olan Bülent Ersoy,elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sundu.

Bugüne değin otuzun üstünde albüme imzasını atan sanatçı,Türk Müzik Tarihi’ne ismini altın harflerle yazdırdı ve klasik, alaturkaşarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzikyaşamı boyunca sayısız ödül aldı. Herkesin takdirini kazanan geniş entervallive yüksek volümlü sesi, Japonya’da ses laboratuvarlarında yapılan testlersonucu “yüzde yüz kusursuz” bulundu ve 1997 yılında Uluslararası Montu MeridMüzik Doktoru ünvanıyla ödüllendirildi.

Evlilikleri :

1. evliliği :1998 yılında Cem Adler ile evlendi, 1999yılında boşandı.

2. evliliği : 2007 yılında Armağan Uzun ile evlendi, 2008yılında boşandı.

Popstar Alaturka adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliğiyapmıştır.

Albümleri :
1973 – Ah Tut-i Mucize Guyem
1975 – Şöhretler
1975 – Konser 1
1976 – Toprak Alsın Muradımı
1976 – Bir Tanrıyı Bir de Beni
1976 – Konser 2
1977 – Konser 3
1978 – Orkide 1
1978 – Ölmeyen Şarkılar
1979 – Orkide 2
1979 – Meyhaneci
1980 – Dolmamış Çilem
1980 – Beddua
1981 – Mahşeri Yaşıyorum
1981 – Yüz Karası
1983 – Ak Güvercin
1983 – Ne Duamsın Ne De Bedduam
1984 – Düşkünüm Sana
1985 – Yaşamak İstiyorum
1986 – Anılardan Bir Demet
1987 – Avustralya Konseri
1987 – Suskun Dünyam
1988 – Biz Ayrılamayız
1988 – Anılardan Bir Demet
1989 – Öptüm
1989 – İstiyorum
1989 – Şiirlerle Şarkılarla
1989 – Seçmeler
1989 – Bizim Hikayemiz
1991 – Bir Sen, Bir De Ben
1992 – Ablan Kurban Olsun Sana
1993 – Sefam Olsun
1995 – Benim Dünya Güzellerim
1995 – Alaturka 95
1997 – Maazallah
2000 – Alaturka 2000
2002 – Canımsın
2011 – Aşktan Sabıkalı

Filmleri :
1976 – Sıralardaki Heyecan
1977 – Ölmeyen Şarkı
1978 – İşte Bizim Hikayemiz
1980 – Beddua
1981 – Yüz Karası
1984 – Acı Ekmek
1984 – Asrın Kadını
1985 – Tövbekar Kadın
1986 – Efkarlıyım Abiler
1988 – Biz Ayrılamayız
1989 – Anılar
1989 – İstiyorum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.