Caca: Esed Rejiminin DEAŞ'tan Aşağı Kalır Yanı Yok

Caca: Esed Rejiminin DEAŞ'tan Aşağı Kalır Yanı Yok

Lübnan Güçleri Partisi Başkanı Semir el-Caca, Hizbullah terör örgütünü ve Esed rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesini isteyen bazı siyasi partileri eleştirdi.

Caca, Lübnan direniş şehitleri günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Suriye'de Cenevre 1 ve uluslararası kararlar çerçevesi dışındaki çözüm alternatiflerinin başarılı olmasının mükün olmadığını söyleyerek, Esed rejiminin DEAŞ terör örgütünden aşağı kalır yanı olmadığını dile getirdi.

Esed rejimi ve Lübnan arasındaki "Kardeşlik ve Koordinasyon" protokolünün feshedilmesi çağrısı yapan Caca, bu protokolün Esed rejimin Lübnanı işgal ettiği şartlarda imzalandığını hatırlattı.

Açıklamasında, Hizbullah terör örgütünün Lübnan'ın neredeyse bütün dost ülkelerine karşı düşmanca hareket ettiğini belirten Caca, Hizbullah'ın Lübnan'a sadece daha çok yaptırım ve mağduriyet getirdiğini sözlerine ekledi.

Esed rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesine fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Caca, Esed rejimi ile yapılan protokollerden önce rejimin başta Patrice Hond olmak üzere, hapiste tuttuğu bütün Lübnanlıların serbest bırakılması için çalışma yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Caca, Hizbullah terör örgütüne, Lübnan Ordusu'nun Suriye sınırındaki Arsel dağlarında kuşatmak üzere olduğu DEAŞ militanlarına güvenli çıkış imkanı sağlama suçlaması yönelttiği açıklamasında, son olarak, Lübnan Ordusu'ndan, Hizbullah'ın Arsel'de oynadığı rolü işlevselleştirmesini talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.