Çanakkale şehitlerimiz dualarla anıldı..

Çanakkale şehitlerimiz dualarla anıldı..

Karlsruhe Eyalet Birliği 9. Bölgeye bağlı Radolfzell, Singen, Konstanz Tuttlingen ve Spaichingen cemiyetleri tarafından ortaklaşa organize bir programla, Çanakkale şehitlerimiz anıldı

Radolfzell - Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinden hizmet veren, Karlsruhe Eyalet Birliği 9. Bölgeye bağlı Radolfzell, Singen, Konstanz Tuttlingen ve Spaichingen cemiyetleri tarafından ortaklaşa organize bir programla, Çanakkale şehitlerimiz anıldı. Çanakkale Savaşı'nın 104. Yılı nedeni ile organize edilen Çanakkale Şehitlerini anma gününe, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Adem Dursun, birliğine bağlı Cemiyet başkanları Din görevlileri ile çok sayıda cemiyet üyesi katıldı. Radolfzell camiinde düzenlenen program İstiklal marşı ve Kur'an-ı Kerim okunarak açıldı. DİTİB Camii Radolfzell Camii Cemiyeti başkanı Mete Yayla yaptığı açılış konuşmasında, gurbette oturanların Çanakkale ruhunu geleceğe aktarma bakımından bu tür programların önemine dikkat çekti. Çanakkale savaşını anlatan slayt gösterileri ve okunan şiirlerle devam eden programda son konuşmayı yapan Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Adem Dursun yaptı. Dursun" geçmişini bilmeyen milletler, geleceğe yön veremez. Çanakkale'de bir destan yazıldı. Toprağa düşen 250 bin şehidi anmak için, onlara dua etmek için buraya geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, Çanakkale Savaşı yaşatmasın" dedi.

Duygusal anların yaşandığı program, başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhlarına okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla sona erdi. Program sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Haber: Yüksel Aktay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.