Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

ÇARPICI BİR AYET!..

"Şu bir gerçek ki;
Allah, iman edip barışa/hayra yönelik işler yapanları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Küfre sapanlar ise, zevk edip eğlenmeye bakarlar; davarların yediği gibi yer-içerler. Varacakları yer ateştir onların."
(Muhammed Suresi, 12.Ayet)

Müslüman toplumunda bazı insanlar görüyorum; Amaçları, ahiret kaygısı taşımadan sadece dünyaya dönük hedef ve gayelerle yaşamak, zevk ve sefa içinde eğlenceye odaklı bir hayat sürmek ve helal-haram kaygısı taşımadan hayvanlar gibi yiyip içmekten ibaret...

Sanki bu ayet, onların gündeminde hiç yok gibi...

Toplumda bu duyarsızlık ve sorumsuzluğumuzun giderek yaygınlaşması, Kur'an'dan ne kadar uzaklaştığımızı da gösteriyor. Belki Kur'an'ı okuyoruz ve hatta hatimler bile iniyoruz ama içeriğinden habersiz olduğumuz için bunlar bize fayda sağlamıyor...

Çözüm; tıpkı yukarıdaki ayeti okuyup anladığımız gibi, Kur'an'ın tümünü bu gözle okuyup anlamaya çalışmaktır.

İşte o zaman, eğlence amaçlı zevk ve sefayı frenler, hayvanlar gibi sorumsuzca yemek ve içmekten uzaklaşırız.

Böylece, dünyadaki amacımız ve yaşantımız da değişecek, ayette müjdelendiği gibi biz de Cennete girecek salih bir mümin olabileceğiz.

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.