Cep Telefonu ve Tablet Kullanımı Gözlere Zarar Veriyor!

Cep Telefonu ve Tablet Kullanımı Gözlere Zarar Veriyor!

Uzmanlara göre eğer cep telefonu ve tablet kullanımı 1 saati geçmesi durumunda gözlerde büyük bir sağlık sorunu meydana geliyor, bu sorun gözlerin kırpılması ile doğrudan orantılı olarak gösteriliyor.

Göz doktorlarının yaptıkları açıklamalara göre vatandaşlar özellikle 18 yaş altı çocuklar hayatlarında ciddi göz sorunları yaşamasının söz konusu olduğunu, gözler üzerinde bir takım sorunların LED ve LCD ekranlara bakıldığında ortaya çıktığını ifade ederek göz sağlığı adına bu tür ürünleri kullanırken ortalama dakikada 15 defa kırpılması gereken gözlerin 15'ten çok daha az sayıda kırpıldığını açıkladı.

Uzmanlara göre bu sayının ne kadar fazla artar ise gözlerde yer alan kuruluk ve sıvılık dereceleri doğrudan etkileniyor, eğer 1 saatten daha fazla süre bilgisayar ve tablet kullanımı veyahut cep telefonu kullanılması durumunda kritik hatalar ve kritik sağlık sorunlarına neden olacak olduğunun bilinmesi gerektiği ifade edilmekte. Buna göre eğer ki herhangi bir göz sağlığı sorunu yaşamanız durumunda en kısa sürede göz doktoruna kontrole gidilmesi gerektiği ifade edilmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.