Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

CEVABI İSTENMEYEN SORULAR

CEVABI İSTENMEYEN SORULAR

Tavşan dağa küserse Ne olur?

Aşırı Sevgi, sahibini zehirler mi?

"Heybeden düşen turplar" ile ne yapılır?

Metal bile yorulursa... Bazıları neden yorulmasınlar ki?

‘Okçular Tepesi'nde zamanında, ne olduğunu bilmeyen var mı?

Aklıma gelmişken sorayım: Tilki, eğer tilkiliğini yapamazsa ne yapar?

Tercih etmek zorunda kalsanız: ‘Yerli gâvur’ mu? ‘Yabancı gâvur’ mu?

Hani demem odur ki; ölenler ile kaybolan güvenlerin gere geldiklerini gören var mı?

Bir zamanlar 'özgül ağırlığı' diğer insanlardan ‘farklı’ bir zat vardı. Halen yaşıyor mu?

Hani var ya... Bilenler anlatsa, bilmeyenler öğrense, unutanlar da hatırlasa... Ne iyi olurdu, değil mi?

Müslüman olma ihtimali çok yüksek olan birine kızıp, ‘kâfirliği tescilli’ birini destekler misiniz?

Genel kabul görmüş bir ‘yanlış’ta iman derecesinde ısrar eden insanlara, bir sıfat bulmak gerek... Ne dersiniz?

Gündem konularından sıkıldım. Bir süreliğine meçhulün derinliklerine gitmek istiyorum. Oraları bilen var mı?

Adam tedaviye muhtaç ciddî bir ‘meczup’ ama ‘değilmiş gibi’ rol yapıyor, söz söylüyor ve eleştiri yapıyor. Ne garip değil mi?

Aklıma geldi de sorayım istedim: Bir zamanlar 'Dürüst Siyasetçi’nin yanında 'dürüst' bir zat vardı, Hüsamettin Özkan, yaşıyor mu? Yaşıyorsa nerelerdedir?

Ne garip! 'Müslüman Kimlikli' birileri ehl-i küffar ile işbirliği yaptığı için eleştiri alıyor ama eleştirenleri, 'Ahirette Hesap Var' diye Cehennemle tehdit ediyor... Nasııılll?

Bir dost, makam sahiplerine, bir zamanlar, şöyle demişti: Dün burada değildiniz, yarın da olmayacaksınız! Halen makamda olanlar ve makamı terk etmek zorunda kalanlar bunu anlamışlar mıdır acaba?

Daha doğru dürüst bir cümle kurmaktan aciz ama Seyyah'a tavsiyede bulunuyor. Diyor ki: 'Seni seviyoruz. Sen başka konulara girme. Politika senin neyine? Sen Seyahat fotoğrafları paylaş ve bizleri eğlendir'... Peki, baş üstüne... Başka bir arzunuz?

Var ya... Uzun zamandan beri feys’de sayfa arkadaşım, uzun sürede bir tane bile yorum yapmamış, görüş bildirmemiş ama yaptığım son bir paylaşıma ‘bu sana yakışmadı’ diyor. Acaba diyorum sıradan bir insana ne yakışır? Acaba diyorum, ölüm yakışır mı?

Öldüklerinde insanlar 3 şekilde anılırlar: 1- Her vesile ile iyilikleri anlatılıp arkasından dua edilenler, 2- Her vesile ile kötülükleri anlatılıp arkasından beddua ve lanet okunanlar ve 3- Her vesile ile arkasından galiz küfürler edilenler... Sizler, hangi grupta yer almak isterdiniz?

Birazcık düşünsek... Aklıma geldi de... Meselâ bir aleti söküyorsunuz. Çok sayıda vida var. İşi bitirip vidaları yerlerine takıyorsunuz. İş bitiyor ama vidalardan biri fazla çıkıyor. Yerini arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz. Alet de güzel çalışıyor. O vida nereden çıktı? Türk usulü bir gerekçe de bulabilirsiniz: bir tane yedek koymuşlar. Ne dersiniz, öyle mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.