CHP’ NİN DURUMU

Avrupa, faşizmden çok çekti.

Mussolini ve Hitler’de vücut bulan faşizm dünyada savaşa, büyük yıkımlara yol açtığı için Avrupa bir daha aynı şeylerin yaşanmaması adına sıkı bir özeleştiri dönemi yaşadı.

Ancak, Avrupa’da artan ekonomik ve sosyal/siyasal sorunlar nedeniyle faşizm özentisi içindeki siyasi partilerin yeniden yükselişe geçmesine engel olunamadı. Avrupa’nın neredeyse her yerinde aşırı sağ güçleniyor.

Aydınların tüm çabalarına, feryatlarına rağmen bir türlü büyük acılar çekmiş olan bu halkın umut arayışlarının aşırı sağa yönelmesinin önüne geçilemiyor..

İşte aydınlanmanın merkezindeki Fransa’daki seçim sonuçları!

Marine Le Pen adlı aşırı sağcı bir kadın 8 milyonun üzerinde oy aldı ve ikinci tur seçimlerde Macron’la yarışacak.

Bunun nasıl olabildiğine dünya şaşıyor olsa da Fransa’da Macron’la birlikte artan sorunlar, seçmenlerin bundan birkaç yıl evvel çok tehlikeli gördükleri bir siyasi partinin peşinden gitmesine yol açtı ve hiçbir itiraz bu yönelişi engelleyemedi.

Bu örnekten yola çıkarak Türkiye’ye baktığımızda bir asırlık ana muhalefet partisinin oylarını neden artıramadığını sorgulamak gerekmez mi?

İçinde bulunduğumuz ekonomik zorluklara ve toplumsal sorunlara rağmen ana muhalefet partisi olan CHP’nin oyları neden artmıyor?

Nasıl oluyor da yaşanan bunca soruna rağmen CHP’nin oyları yerinde sayıyor?

CHP yetkilileri, seçmenler bu konuyu neden hiç ele almıyorlar?

Suçu millette aramaktan başka bir cevapları yok mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.