Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

RAMAZAN PROGRAMLARI İYİ DE, YA İCRAATLAR?!

Konyaspor forveti Mısır'lı Ahmet Hassan:

"Ramazan'da maçları niye gündüz oynatıyorlar anlamıyorum, burası müslüman bir ülke değil mi? Hepimiz oruç tutuyoruz" demiş!

Ah Hasan'ım ah, laiklik adı altında halkın

"öz yurdunda garip,

öz vatanında parya"

muamelesi gördüğü yılları bi bilsen!..

Kendini milliyetçi, muhafazakar ve dindar olarak tanıtan ve tanımlayan bir iktidarın yönetiminde bile bunlar oluyorsa, mazallah aykırı düşünceli iktidarlarda bu müslüman halka neler yapılmaz ki!?

Geçmişte neler yapıldığını çok gördük.

Bırakın milli şef dönemini, yakın geçmişte ve 28 Şubat sürecinde yapılanları görenler hala hayattalar ve acıların, travmaların, zulümlerin canlı şahitleridirler...

Tarihte Firavunlar ülkesi olarak bilinen Mısır'ı bile sollayan bu tagutî anlayışa yine bir Mısır'lı oyuncudan tepki gelmesi ise oldukça düşündürücü ve bir başka acı durumdur!

Bu çıkışıyla bir "FARKINDALIK" oluşturan Mısır'lı Ahmed Hassan'a teşekkür ederken, Türk oyuncuların ve kulüp yöneticilerinin de aynı tepkiyi ve duyarlılığı göstermelerini bekleriz.

Gürül gürül Ramazan programları ve etkinlikleri düzenliyoruz iyi de, ya günlük sosyal hayatımızı düzenlerken Ramazan'a ne kadar saygı gösteriyor, Oruç ve teravih takvimine ne kadar uyum sağlıyoruz, bunu da sorgulamak gerekir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.