Çin Doğu Türkistan'daki Türkleri çalıştırmak için ''eğitim merkezi'' açtı!!!!

Çin Doğu Türkistan'daki Türkleri çalıştırmak için ''eğitim merkezi'' açtı!!!!

Çin, Doğu Türkistan'da ''eğitim merkezi'' adı altında faaliyet gösteren kamplardaki Uygur Türklerini çalıştırmak için ülkenin çeşitli yerlerindeki fabriklara göndermeye hazırlanıyor. Detaylar haberin devamında...

Çin, Doğu Türkistan'da ''eğitim merkezi'' adı altında faaliyet gösteren kamplardaki Uygur Türklerini çalıştırmak için ülkenin çeşitli yerlerindeki fabriklara göndermeye hazırlanıyor. 

South China Morning Post (SCMP) haberine göre bu kapsamda, çalıştırılmak üzere Çin'in yüksek teknoloji üretim merkezi olan Shenzhen şehrine 50 bin, Shaoguan şehrine ise 30 binden fazla kişinin gönderileceği aktarıldı.

ASPI'nin raporuna göre kamplarda ''ortak dil'' kabul edilen Mandarın lehçesi dersleri ve ideolojik eğitim alıyorlar.

2017-2019 yıllarında da 80 binden fazla Uygur Türkü fabrikalarda çalışmaları için zorla gönderildi.

İşe yerlerştirilen Uygur Türklerinin ibadet etmelerinin de yasak olduğu belirtildi.

"KÜLTÜREL SOYKIRIMIN KANITI"

Doğu Türkistan'ın önde gelen güvenlik uzmanlarından Adrian Zenz, "Belgeler bunun bir çeşit kültürel soykırım olduğunu doğruluyor" dedi. Zenz, Çin hükümetinin başından beri bir plan dahilinde hareket ettiğini vurgulayarak, 2017 yılında Sincan Adalet Bakanlığı belgelerinde yer alan "beyin yıkama, kalpleri temizleme, yanlışları çıkarıp, doğruları yerleştirme" raporundaki amacın bir kez daha bu belgelerde ortaya çıktığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.