Çocuklarınızın Okulda Diş Sağlığını Korumaya Dikkat!

Çocuklarınızın Okulda Diş Sağlığını Korumaya Dikkat!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre ''diş ve diş eti sağlığı'' hakkında çocukların okulda kantinler ve arkadaşlarından neler alıp yediklerine ve içtiklerine dikkat edilmesini istediğini dile getirdi.

Yapılan açıklamalara göre bir çok çocuğun sağlıklı bir diş ve diş etine sahip olması için çok fazla şekerlemeden uzak durması, çok aşırı asitli içeceklerin kesinlikle uzak durmaları ve en önemlisi çok aşırı sıcak ve sert yiyeceklerden uzak durması gerektiği ifade edilirken uzmanların uyarıları ise aileler tarafından dikkate alınamıyor.

Ailelerin bu yıl Türkiye'de en büyük sorunlarından bir tanesi olan ''kantin ve yemekhane'' sorunları son derece büyük sorunlara neden oluyor olmasına karşın yapılacak olan en büyük iyiliğin ise çocukları tembihlemek olduğu, tatlı ürünlerin bal, şeker, pekmez, şekerleme gibi her türlü faydalı ürünün dahi dişlerde çürütme riski içerisine girdiğine değinerek zaten kahvaltıda az da olsa tüketildiğinden dolayı okulda bu ürünlerin tüketilmemesinin daha uygun olduğunun açıklamasında bulundu. Açıklamaları ile şaşırtan uzmanlar kış aylarında özellikle C citaminli ürünlerin tüketilmesinin hem diş hem vücut sağlığı için faydalı olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.