Cubiti'ye 150 kişilik Mescid ve Kur'an kursu açıldı

Cubiti'ye 150 kişilik Mescid ve Kur'an kursu açıldı

Cibuti'nin Tacurra vilayetinde 150 ailenin yaşadığı Afar Köyü Malaho halkı çok sevinçli bir gün yaşadi.

Cibuti'nin Tacurra vilayetinde 150 ailenin yaşadığı Afar Köyü Malaho halkı çok sevinçli bir gün yaşadi.

Türkiye'den Sivas Ravza Derneğinin öncülüğünde yapımı gerçekleştirilen 150 kişilik Mescid ve Kur'an kursu Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Yetkilisi Gyaseddin Karatepe'nin katılımı ve bölge halkının geniş istirakiyle gerçekleştirildi.

Sevinç gözyaşları içinde ve dualarla yapılan açılışın ardından camide ilk namaz eda edildi. Bölge halkı hayır sahiplerine ve Türk halkına selam sevgi ve dualarini gönderdiler.

Gyaseddin Karatepe yaptığı açıklamada: "Köyün en yaşlısı ve manevi lideri olan ve halk arasında "ummul karye- köy annesi" olarak kabul edilen 88 yaşındaki Asiye Muhammed Musa annemiz 40 civarında torununun eğitimiyle bizzat ilgilenip tamamının Kur'anı öğrenmesini sağlamış ve her akşam özel ders halkasında derslerini dinlemekte... bizi köydeki küçük mütevazi taş odasında ağırladı ve geleneksel Afar yemeklerinden ikram etti. Dualarla yolcu etti. İlgi ve sevgisi görülmeye değerdi..." dedi.

cubitiye-150-kisilik-mescid-ve-kuran-kursu-acildi.jpgcubitiye-150-kisilik-mescid-ve-kuran-kursu-acildi-001.jpgcubitiye-150-kisilik-mescid-ve-kuran-kursu-acildi-002.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı'nin Cibuti Halkına ikram ettiği iftar sofraları Cibuti'nin saygideger alimi Emin Muhammed Omar'in ev sahipliginde Balbala mahallesinde bulunan Ömer Bin Hattab Camiinde Cibuti Büyükelcimiz Sadi Altinok Beyefendi'nin iştirakleri ile gerçekleştirildi.

cubitiye-150-kisilik-mescid-ve-kuran-kursu-acildi-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.