Cuma Namazi 5 Dakikaya Sığar

Ülkemizde alınan sağlık tedbirlerine yönelik birkaç gün önce yetkililer tarafından bazı esnetmeler yapıldı. Buna göre sosyal hayatın normalleşmesine yönelik berberlerin, kuaförlerin ve AVM'lerin kontrollü şekilde açılması ve bazı şehirlerin giriş çıkış yasaklarının kalkması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanların belirli tarihlerde sokağa çıkabilmesi gibi izinler yayınlandı.

  Ancak büyük bir özlem ile beklediğimiz camilerde Cuma namazlarımızın tekrar  kılınması hakkında herhangi bir adım atılmadı. Bu da biz müslümanları derin bir üzüntü içinde bırakmıştır ve camiye olan hasretimizin  devam etmesine yol açmıştır.

  Bugün Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya, Bosna Hersek gibi ülkelerde gereken tedbirler alınarak cuma namazı kılınıyorken bizim ülkemizde de en güzel şekilde tedbirler alınarak cuma namazı ihya edilebilir.

  Buna göre yakın zamanda Akra FM'in sitesinde yayınlanan şu öneriler dikkate alınarak sayın yetkililerimiz bu konuda gereken adımları atarsa bizim için çok sevindirici olacaktır. İçinde bulunmuş olduğumuz mübarek Ramazan ayında biz Müslümanlar'a verilecek en güzel bayram hediyesi olacaktır.

Ümitle bekliyoruz.

Cuma Namazı Önerileri

Yetkililerin müsamaha, nitelikli destek ve belirleyeceği tedbirlerle birlikte aşağıda madde madde sıralanan şartlarda Cuma namazı salgın sürecine özel sadece 5 dakika içerisinde eda edilebilir:

⚪ Kullanılacak alan namaz öncesinde ve sonrasında dezenfekte edilebilir,

⚪ Kullanılacak alanda asayiş ve sosyal mesafenin sağlanması açısından her giriş noktası için iki polis görevlendirilebilir, 

⚪  Sadece sağlıklı bireylerin katılımını sağlamak amacıyla girişte ateş kontrolü yapılabilir, 

⚪  Katılımcı sayısına sınır getirilebilir,

⚪ Cuma namazı ikindi vaktine kadar farklı imam ve cemaatle dönüşümlü olarak kılınabilir. E-Devlette Cuma namazı kılınacak camiler ve vakitler (13:30- 14:00- 14:30- 15:00-15:30- 16:00) ilan edilebilir. Cuma namazına gidecek kişiler E- Devlet üzerinden ev yada iş yerlerine yakın camiyi ve katılacağı vakti seçerek kayıt olabilir.  E- Devlet üzerinden başvuran kişiye Cuma namazı kılacağı cami ve katılacağı saati mesajla bildirilebilir,

⚪ Tüm katılımcıların maske takması ve tek kullanımlık kâğıt seccade tercih etmesi yerel yönetim ya da Diyanet teşkilatı tarafından sağlanabilir,

⚪  Saf tutarken kişiler arasında 2 metre ya da fazlası  mesafe konulabilir,

⚪  Cuma namazının edası 2 rekât farz ve kısa bir hutbeyle toplamda azami 5 dakika sürecek şekilde ayarlanabilir.

Not: İlgili bölüm Akra FM'in internet sitesindeki şu adresten alınmıştır: https://akra.media/Haber/HaberDetay/100196/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum