Dekolte Estetiği

Dekolte Estetiği

Vücudumuzun dekolte kısmı, ihmal edilmemesi gereken bölgelerimiz arasında yer almaktadır.

Vücudumuzun dekolte kısmı, ihmal edilmemesi gereken bölgelerimiz arasında yer almaktadır. Bayanlar için güzel görünmenin en önemli kısımlarından biriside, göğüs çevresi kısımlarının yani dekolte bölümünün genç görünmesidir.


Bayanların büyük bir kısmı, dekolte bölgelerinde beliren kızarıklık, lekeler ve kırışıklıklardan şikayetçi olmaktadır. Bu yüzdende özendikleri her elbiseyi giyememekten yakınmaktadırlar.

Yüz, boyun ve göğüs kısmında farklı tonlarda renklenmelerin oluşması da şikayetlerde başı çekmektedir. Dekolte bölgesindeki derinin ince olması sebebiyle ve az miktarda yağ bezi bulunması sebebiyle; yaralanma, yaşa bağlı olan değişiklikler ve güneşin verdiği hasar bu kısımlarda daha çok görülmektedir. Dekolte kısmında yer alan deri, diğer bölgelere kıyasla çok daha hassas bir yapıdadır. Ayrıca vücutta bir nevi tampon görevi üstlenmekte olan yağ dokusu, bu bölgede çok az olması sebebiyle esnekliği çok daha azdır. Bu yüzden dekolte kısımlarında kuruluk başta olmak üzere, renk değişikliklerinin görülme olasılıkları çok daha yüksektir.

Bir diğer konu da dudak estetikleridir. Dolgun dudaklara sahip olmak isteyen hanımlar, bu bölgelere estetik yaptırmaktadır. Halbuki kullanacakları doğru makyaj malzemeleri ve doğru makyaj teknikleri ile, estetik yaptırmalarına gerek kalmadan dolgun dudaklara sahip olabilirler. Bunun için önerebileceğimiz en iyi ürün sihirli ruj 'dur. Bu ruj sayesinde daha az makyaj ve doğru hamleler ile dolgun ve çekici dudaklara sahip olmak çok kolay.

Dekolte Bölgesi İhmal Edilmemeli

Gençleştirme estetiği ismi verilen operasyonlarda genellikle dekolte bölgesi ihmal edilmektedir. Fakat en özen gösterilmesi gereken kısım burasıdır. 30-40'lı yaşların sonlarına doğru, dekolte bölgesinin ihmali sonucunda genellikle şal takma gereksinimi veya o bölgeyi kapatacak kesimde olan kıyafetlerin seçimi sık görülmektedir.
Dekolte kısmının estetik olarak iyileştirilmesi sürecinin ilk adımını, bireyin sağlık geçmişine sadık kalınarak oluşturulan yol haritası oluşturmaktadır. Örneğin göğüs kısmında oluşmuş olan çizgiler ve kırışıklıklar; boyun ve göğüs derisinin üst kısmında bulunmakta olan 'platysmakası’nınhiperaktivitesi sonucunda oluşmuşsa bu durum, botoks tedavisi yardımıyla pürüzsüzleştirilebilir ve genç bir görünüme kavuşturulabilir.

 

Daha fazla bilgi için tıklayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.