DENİZLİ'DE ELEKTRONİK FAYTON ÜRETİLEREK İHRAÇ EDİLİYOR

DENİZLİ'DE ELEKTRONİK FAYTON ÜRETİLEREK İHRAÇ EDİLİYOR

Haluk Şahin, 12 yıl önce faytonları çeken atlara eziyet edilmeden daha çevreci bir nostalji yaşatmak düşüncesiyle hayata geçirdiği elektrikli fayton üretimine devam ediyor

Denizli‘nin Sarayköy ilçesinde, atlara gerek duyulmadan nostalji yaşanmasına olanak sağlayan elektrikli fayton üreten girişimci, “Payitaht” adını verdiği yeni tasarımına geri manevra, yokuş kalkış ve iniş desteği ile 3 ayrı fren sistemi ekleyerek ürününü geliştirdi.

Makine mühendisi Haluk Şahin, 12 yıl önce faytonları çeken atlara eziyet edilmeden daha çevreci bir nostalji yaşatmak düşüncesiyle hayata geçirdiği elektrikli fayton üretimine devam ediyor. “Fayoto” adıyla faydalı model patentini de alan Şahin, elektrikli fayton üretiminde 15 kişilik ekibiyle Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. 6 kişilik elektrikli fayton 980 kilogram ağırlığında ve 4-6 saatlik şarjla 100 kilometre gidiyor.

Haluk Şahin, yurt içi satışları yanı sıra Arap ülkeleri başta olmak üzere Romanya, Pakistan, Bulgaristan, Portekiz ve Norveç’e elektrikli fayton ihraç ediyor.

Haluk Şahin beyi tebrik ediyor, tüm girişimcilerimize örnek olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.