Dikkat, 900 milyon Whats App kullanıcısı Tehlikede!

Dikkat, 900 milyon Whats App kullanıcısı Tehlikede!

Özellikle Android platformunu hedef almış olan kötü bir yazılım modeli olan 'ransomware' yazılımların Whats App'a da bulaştığı açıklandı.

Özellikle Android platformunu hedef almış olan kötü bir yazılım modeli olan 'ransomware' yazılımların Whats App'a da bulaştığı açıklandı. WhatsApp'ta bilinmeyen bir numaradan "ödül kazandınız" şeklinde gelen spam mesajlar kullanıcıları rahatsız etmeye başlarken uzmanlar kullanıcıların linkleri tıklamaması konusunda uyarılarda bulundular.  Bilinmeyen bir numaradan gelen bu mesajlar ile kullanıcının telefonu ele geçirilmekte ve cihazı kullanılmaz hale getirilmekte. Böyle bir sorunun önüne geçilmesi için mesajların silinmesi ve o telefon numarası engellenmesi gerekiyor..  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.