Doğal Ev Yapımı Katkısız Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Doğal Ev Yapımı Katkısız Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Elma sirkesi ise günlük kullanımda sirkeler arasında en çok tercih edilen sirkedir.

Elma sirkesi ise günlük kullanımda sirkeler arasında en çok tercih edilen sirkedir. Mutfağınızda sıklıkla kullandığınız her evin olmazsa olmazı elma sirkesini eviniz de tamamen doğal bir şekilde elde edebilirsiniz. Bu saye de kullanacağınız sirke marketlere satılan sirkelere göre hem daha sağlıklı hem de doğal olacaktır.

Sirke, çoğunlukla meyvelerden elde edilen ekşi tatta ki asidik bir sıvıdır. Hemen hemen herkesin evinde daima bulunan sirke daha çok salatalarda, turşularda ve yemeklerde kullanılmaktadır. Ayrıca iyi bir temizleyici etkisi bulunan sirkenin temizlik malzemesi olarak da çok yönlü kullanım alanları vardır.

Elma sirkesinin sizler için iki tarifini paylaşıyoruz. İlk tarifte yalnızca elmanın kabukları ile sirke yapılırken ikinci tarifte elmanın kendisiyle sirke yapımı anlatılmaktadır. İstediğiniz tarifi uygulayabilirsiniz.

BİRİNCİ TARİF – Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? (Elma Kabuklarından)

Malzemeler: * 2 tane elmanın kabuğu * 3 buçuk su bardağı içme suyu * 2 çorba kaşığı hazır sirke * Kuru ekmek * 1 litrelik cam kavanoz

Elma Kabukları İle Elma Sirkesi Yapılışı: İlk olarak kavanozun içerisine su konulur. Ardından kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve 2 kaşık sirke ilave edilir. Elmaların kabukları biraz kalın olacak şekilde soyulur ve kavanozun içerisine yalnıza kabukları ilave edilir. 10 gün boyunca karanlık bir ortamda bekletilir. Elma sirkesi yaptığınız kavanozun ağzını kapatmamalısınız. İçerisine hava alarak sirkeniz oluşacaktır. Toz veya sinek girmesini önlemek için bir tülbent ile kapatabilirsiniz. Ara sıra içerisine hava gitmesi için sirkenizi karıştırmayı unutmayın. Pelteleşmeye başlayınca sirke oluşmuş demektir. Tadına bakarak sirkenin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sirke olduktan sonra bir tülbent ile süzün ve cam kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Ara sıra pelteleşme tekrar olabilir hiç üzülmeyin tekrar süzüp kullanabilirsiniz.

İKİNCİ TARİF – ELMA KULLANARAK

Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Yapımı

Malzemeler: * 8 tane orta boy elma * 2 litre içme suyu * 2 çorba kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 litrelik cam kavanoz

Ev yapımı doğal elma sirkesi tarifi: Elmalar sap ve çekirdeklerinden ayıklandıktan sonra doğranarak kavanozun içerisine konulur. Üzeri biraz geçecek şekilde içme suyu ilave edilir. Ardından diğer tüm malzemeler eklenir. Kavanozun kapağı kapatılmamalıdır. Sirke oluşumu için hava kabın içerisine hava girmelidir. Bu sebeple bir tülbent ile kavanozu kapatmanız yeterli olacaktır. Sirkenin oluşumu için 2 ay beklemelisiniz. Ara sıra kavanozu çalkalamayı unutmayın. Sirke oluştuğunda kavanozun içerisinde mantar küfü oluşacaktır. Bu tamamen normal bir durumdur. Sirkeniz oluştuktan sonra yine bir tülbent yardımıyla sirkeyi süzüp cam bir kavanoza koyunuz. Sirkenizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce yayınladığımız Evde Doğal Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır? konulu yazıya da göz atabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ GELMİŞ GEÇMİŞ MUAZZAM DERECEDE KULLANIM ALANI VE FAYDASI OLAN BESİNDİR. BİLHASSA DOĞAL EV YAPIMI ELMA SİRKESİ… BU TARİFİ MUTLAKA ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ, HERKES ÖĞRENSİN. SAĞLICAKLA KALINIZ.

Editör: İbrahim YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum