Dolar' daki Patlamaya Merkez Bankası El Koydu

Dolar' daki Patlamaya Merkez Bankası El Koydu

Ülkemizde yaşanan malum belirsizlikler akabinde en yüksek seviyesine fırlayan Dolar' a Merkez Bankası el koydu. Türk Lirasının gerilemesini bir nebze de olsa rahatlatan bu tutum sonrasında Dolar' ın son fiyatı 2,83'e kadar düşürüldü

Ülkemizde yaşanan malum belirsizlikler akabinde en yüksek seviyesine fırlayan Dolar' a Merkez Bankası el koydu. Türk Lirasının gerilemesini bir nebze de olsa rahatlatan bu tutum sonrasında Dolar' ın son fiyatı 2,83'e kadar düşürüldü.

 

Döviz piyasalarındaki rekor artışın ardından Merkez Bankası harekete geçti. Merkez bankası 1 hafta vadeli döviz depo faiz oranını dolar için yüzde 3'ten yüzde 2.75'e indirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını yüzde 0,23'e çıkardı.

Banka 24 Temmuz tarihinden bu yana faiz oranını yüzde 0,21 olarakuyguluyordu.

Uygulanacak faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirleniyor.

Banka ayrıca bir hafta vadeli döviz depo faiz oranını dolar için yüzde 3,00'ten yüzde 2,75'e çekti. Banka, euro için faiz oranını iseyüzde 1,25 olarak bıraktı.

DOLAR 2,83'E İNDİ

Merkez Bankası'nın hamlesiyle kısa süre 2.84 lira sınırına çekilen dolar düşüşünü sürdürerek 2,83 seviyelerine kadar gevşedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.