Dolar Ekonomiyi Vurdu, En Yükseğe Çıktı!

Dolar Ekonomiyi Vurdu, En Yükseğe Çıktı!

Dolar ve euro arasında her geçen gün büyük bir kriz yaşanmaya devam ederken özellikle dolar üzerinde son 7 ayın en yüksek seviyesinde seyrettiği TL'nin ise her geçen gün dolar karşısında gücünü kaybettiğine değinildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından depolanan dolar her geçen gün daha fazla karlılık oranı getirmeye devam ederken Türk Lirası ise değer kaybetmeye devam ediyor, Türkiye'de son 7 ayda yapılan araştırmalar ve küresel alanda yapılan dolar araştırmalarına göre dolar tüm dünyada 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

Bunun nedeni olarak ise FED tarafından yapılan devamlı ''faiz'' açıklaması, DEAŞ adlı terör sorununun tüm dünyaya tehditler yayması,Türkiye ve Rusya arasında yaşanan kriz, Erdoğan'ın açıklamaları gibi bir takım etkenlerden etkilenerek yükseldiği, kısa süre içerisinde de düşmesinin beklenmediği ifade edildi. Euro ile eşit seviyeye doğru yaklaşan doların gelecek aylarda euro'ya rakip olarak euro değerinin üzerine çıkmasının söz konusu olabilecek olduğu ifade edildi. Doların artışının yanı sıra altın fiyatları, mal alım fiyatları, sağlık ve tedaviler gibi her alanda her saniye karşımıza çıkıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.