Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Dört maçta dört galibiyet güzel ama, bizim bu grupta ne işimiz var

UEFA Uluslar C Ligi 1.grupta oynadığımız Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg maçlarını kayıpsız geçtik. 12 gol attık, kalemizde hiç gol görmedik.

Elde edilen başarıyı asla küçümsemiyorum. Ancak şunu da ifade etmeden geçemiyorum. Bu kadar zayıf rakibin bulunduğu UEFA Uluslar C Ligi 1.gruba nasıl geldik.

Bunun öz eleştirisini nerede ise yapan yok.

Milli takımın oyuncuları çoğunlukla Avrupa’ nın en önemli takımlarında oynuyor.

Bireysel olarak çok kaliteli oyuncular.

Bu oyunculara Stefan Kuntz da dahil teknik taktik olarak katkı yapacak çok az sayıda teknik direktör var. Hele hele Şenol Güneş’ in vereceği hiçbir şey yok.

Nitekim öyle de oldu, Şenol Güneş’ in garip egosu yüzünden bu kaliteli oyuncular yeteneklerini, becerilerini ortaya koymadılar ve neticede kendimizi hiç de hak etmediğimiz UEFA Uluslar C Ligi 1.grubunda buluverdik.

Tamam dört maçta dört galibiyet güzel ama bırakın B ligini A liginde yer alması gereken Millilerin C liginde ne işi var?

Önce bunun sorgulamasını yapalım ki geçmişte düşülen hatalara tekrar düşmeyelim.

MİLLİLERE YAKIŞMADI

UEFA Uluslar C Ligi 1.grupta oynadığımız Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg maçlarını kayıpsız geçtikten sonra gruptaki 4. Maçımızı da kazanarak yolumuza kayıpsız devam etmek için Litvanya karşısına çıktık.

Deplasmanda 6-0 yendiğimiz Litvanya’ nın maçı çok ciddiye aldığı, gösterdiği direnç ile bu maçın İlk maça göre zorlu geçeceğini gösterdi.

Her ne kadar topa daha fazla sahip olsak da Litvanya sert bir oyun ortaya koyarak ilk dakikalarda biri isabetli olmak üzere 4 şut attı.

%’75 topa sahip olmamıza rağmen kalabalık savunma yapan rakibe gol atamayınca direnci de özgüveni de arttı.

Topa sahip olmada, pas ve isabetli pas sayısında, kaleye atılan şutlarda çok üstün olmamıza rağmen aradığımız golü 37. Dakika da Kaan Ayhan’ ın kafa vuruşu ile bulduk. 1-0

Her geçen dakikanın daha fazla paniğe sebep olduğu anlarda golü bulmak nefes aldırdı. İlk yarı da bu sonuçla tamamlandı.

Bu kadar pozisyona girip dördü isabetli 17 şut çekip sadece bir gol atmak “MİLLİLERE YAKIŞMADI” Dünya sıralamasında 43. Sırada yer alıyoruz, Litvanya ise 143 sırada.

İlk yarıya göre ikinci yarıya daha fazla istekli başladık. Defansı rakip sahada kurarak alan daraltarak yaptığımız presle rakibin çıkmasına izin vermediğimiz gibi kaybettiğimiz topları da kısa sürede geri kazandık.

Karşılığını da kazandığımız penaltı ile aldık. 54. Dakikada Hakan güzel bir vuruşla 2. Golümüzü attı.

İlk maça göre ders çıkaran Litvanya farklı yenilmemek için zaman zaman 10 kişi defans yaparak kapandı.

Şenol Güneş zamanında yeteneklerini göstermeyen ya da gösteremeyen oyuncularımızdan Cengiz bireysel gayreti ile penaltı kazandırdı. Penaltıyı kendisi kullandı yararlanamadı.

12’si isabetli 38 şut çektiğimiz,12 korner kullandığımız, tüm istatistiklerde üstün olduğumuz maçta skor çok daha farklı olmalıydı.

Dört maçta dört galibiyet, kayıpsız 12 puan alıp gol yemeden 14 gol atmak güzel ama,

“BİZİM BU GRUPTA NE İŞİMİZ VAR”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.