Millet olarak şikayeti çok seviyoruz.

Son zamanlarda en çok şikayet ettiğimiz şey de petrol/akaryakıt fiyatları.

Oysa şikayet ettiğimiz kadar çare bulmaya çalışsaydık bugün akaryakıt fiyatlarından şikayet etmemize gerek kalmayacaktı.

Zira, Türkiye adeta bir petrol denizi. Her yerden petrol fışkırıyor.

Mesela; adamın biri zeytin tarlasında kuyu kazmış, kuyudan petrol fışkırmış.!

Bu durum sadece o tarlaya has bir durum değil. Bizler de tarlamızı kazsak petrol buluruz. Ama, maalesef bu yönde bir çabamız yok.

İktidarın hergün yaptığı akaryakıt zamlarını “kendi petrolünü tarlandan çıkar” projesine teşvik olarak görüyor, o nedenle anlamlı buluyorum.

Doğalgaz İçin de farklı bir durum yok. Ülkemiz doğalgaz konusunda da oldukça zengin. Yeter ki çıkarmasını bilelim..

Eğer, bizler kendi tarlamızdan petrol ve doğalgaz çıkarmayı başarırsak inanın petrol ve doğalgaz fiyatları hızla sıfıra doğru iner.

Ardından da marketlerdeki fiyatlar da dibe vurur. Kiralar, eskisinden ucuz hale gelir. Satılık emlaklar yerlerde sürünür vs. vs.

Her şey biz bireylere bağlı yani.

Artık bu gibi konularda iktidarlardan şikayet etmeyi bırakalım, her şeyi iktidarlardan beklemeyelim. Kendi petrolümüzü, doğalgazımızı kendi tarlalarımızdan çıkaralım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.