Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi: Gıdanın Ağırlığını Düşüreceğiz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi: Gıdanın Ağırlığını Düşüreceğiz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi vatandaşın bir alışveriş sepetinde ortalama %24 olan gıda ağırlığını düşürmenin yollarını aradıklarına değinerek yeni adımlar atılacak olduğunu ifade etti, açıklamaların ardından zam sinyali mi geldi?

Türkiye kısa süre içerisinde yeni yıla girmeye hazırlanıyor, ancak yeni yıla girilmesine yakın bir süre kalan Türkiye'de yeni adımlar atılacak ve bu adımlar genel olarak hem gıdada hem elektrikte hem doğalgazda zam olarak vatandaşa geri dönecek. Vatandaşlar benzinden, elektriğe kadar daha fazla para ödemek zorunda kalacak olurken yaşanacak olan bu maddi krizin ve yüksek artışın neden olacağı ciddi krizi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi birebir olarak değerlendirdi ve sepette olan gıda ağırlığının %20 oranında olması için bir takım adımlar atmaya hazır olduklarını açıkladı.

Bundan sonra soğuk gıda zinciri taşımacılığında soğuk zincir ile taşıma şartının getirilecek olduğunu da ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi vatandaşların sepetinde azalacak olan gıda alımı sayesinde genel olarak enflasyon oranlarının gıdadan en az şekilde etkilenmesini sağlayacaklarını, ancak bunun için atılacak olan bir takım yeni adımların atılması gerektiğine değinildi. 2017 yılına girmeden önce atılacak olan bu adımların ne zaman yapılacak olduğu konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. Vatandaş ise ''zam sinyallerini aldık'' diyerek hükümete mesaj verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.