Erdoğan Konuştu, Pentagon'dan JET Hızında Açıklama Geldi!

Erdoğan Konuştu, Pentagon'dan JET Hızında Açıklama Geldi!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook bir son dakika basın açıklaması yaparak Türkiye ile Irak arasında yaşanan Başika kampı krizi ve Musul operasyonu hakkında kendilerinin de sadece operasyonel destek sunduğunu ifade etti.

Global terör sorunlarının en başından bu yana yer alan ve yer almaya devam eden Amerika bir yandan terörü bitirmek adına verdiği destek bir yandan terörün bitirilmesinin önüne geçen teknolojiler ve adımlar atması dolayısı ile zaman zaman fazlası ile eleştirilmişti.

Şimdilerde ise bir kaç dakika öncesinde ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook JET hızında bir açıklama yaparak Türkiye ve Irak arasında yaşanan Başika krizinin gönderilen ekip ile beraber çözülmesi ve arada iki ülkenin diyalog kurması gerektiğine değinerek Musul operasyonunun yöneticisinin ve gerçek sahibinin Irak olduğuna ifade ederek alınan kararlara saygı duyulması gerektiğine değinildi. Bu açıklamaların Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından yapılması üzerine vatandaşlar ve bir çok kişi ''kendileri başı çekiyor'' yorumları yaparak Amerika'nın operasyonda sadece 5000 askerinin olduğunu ve desteğin uzun bir süre boyunca kendileri tarafından sunulmaya ve sağlanmaya devam edilecek olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.