Farkında Olmak Hayat Kurtarıyor! Meme Kanseri Belirtileri Neler?

Farkında Olmak Hayat Kurtarıyor! Meme Kanseri Belirtileri Neler?

Uzun yıllardan beridir Türkiye ve dünyada bütün insanlığı tehdit etmeye devam eden ve sonucunda ölümcül olması ile bilinen kanserlerden bir tanesi haline gelen meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığı ifade ediliyor.

Uzmanlara göre özellikle kadınlarda daha fazla yaşanan meme kanserinin ciddi belirtileri aslında daha öncesinde kendisini gösteriyor, ancak kadınlar memelerinde herhangi bir sorun olup olmadığını ilerleyen süreçte fark ettiklerinden dolayı ve memelerinde herhangi bir sorun olup olmadığını kendileri elle muayne ile kontrol etmediklerinden dolayı kanserin ilerlemesinin hemen ardından bu sorıunu fark ediyor ve hemen ardından bir çoğu hastanelere başvuruyor.

Peki meme kanserinin en erken şekilde tanısını almak için ne yapmak gerekiyor? Uzmanlar özellikle bu konuda kadınların ayda 1 defa özellikle her iki memesini de özellikle banyo sonrası ve banyo öncesinde kontrol etmesi gerektiğini, meme üzerinde herhangi bir çıkıntı, garipseme ve gariplik, meme üzerinde damarların fazlası ile belli olmaya başlaması, meme üzerinde sertlik ve benzer sorunlar görülmesi durumunda derhal bir tıp merkezinden veya devlet hastanesinden randevu alınarak bu konuda meme kanseri taramasına girilmesinin hayat kurtarıcı bir önlem olduğunu ifade ediyor. Bir çok insanın erken tanı aldığı meme kanserinde son olarak ünlü modacı Nur Yerlitaş'ın ameliyat olduğu biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.